Športno društvo Veterani NK Olimpija Ljubljana                                                29.07.2017

 

Pozdrav novi spletni strani in pozdrav vsem, ki boste začeli obiskovati to spletno stran. Prepričan sem, da bodo oblikovalci in pripravljavci različnih prispevkov znali predstaviti naše delovanje tako, da bo stran zanimiva in privlačna. Stran je še v pripravi, zato se za morebitne pomanjkljivosti vnaprej opravičujem.

Prva informacija je zato namenjena samo  kratki predstavitvi ustanovitve našega športnega društva. Pobude oziroma iniciative za ustanovitev športnega društva, ki bi združeval vse (večino) nekdanjih igralcev NK Olimpija Ljubljana, sežejo v leto 2011.

Ni ostalo samo pri pobudah, ali besedah. 28.decembra 2011 je bil že ustanovni zbor športnega društva. Marko Elsner, Rade Vujnovič, Jože Prelogar in Janez Zupančič, smo se odločili, da je potrebna uradna ustanovitev. Od tega dne dalje, ko so bila sprejeta tudi Pravila društva,  so stekli vsi potrebni postopki za registracijo društva, v skladu z Zakonom o društvih.

Društvo je bilo dne 17. aprila 2012 že vpisano v uradni register društev pri Upravni enoti Ljubljana. Prvi naslov in sedež društva je bil v prostorih tedanjega matičnega kluba Dvorakova 3, Ljubljana. (Od lanskega leta dalje je uradni sedež društva : Funtkova ulica 19, 1000 Ljubljana).

V mesecu maju, natančno 18. maja je društvo imelo odprt svoj transakcijski račun pri Gorenjski banki Kranj. Vse finančne transakcije so takoj začele potekati tudi preko elektronske banke.

Društvo je bilo aktivno od ustanovitve dalje. Odveč je naštevati dogodke iz preteklosti. Prisotni so bili tudi problemi, toda nekateri odmevni dogodki, npr. lanskega oktobra v Črnučah, so dogodki, ki nogometašem, tudi bivšim, največ pomenijo. V predtekmi derbija članskih moštev Olimpije in Maribora, smo se »udarili« tudi veterani. Največje zadovoljstvo je bilo ponovno srečanje z nekdanjimi soigralci iz obeh sredin. Takšna srečanja, predvsem pa pozornost nekdanjim igralcem, ostaja prednostna naloga za vnaprej in bo na tej spletni strani še posebej predstavljena.

Ta spletna stran, je korak naprej v dejavnosti društva in najboljša pot za tekoče predstavljanje naše dejavnosti. Seveda bomo izpostavljali predvsem konkretne zadeve, zanimive tako za člane društva, javnost in tudi matični klub NK Olimpija, ki je v tej prihajajoči tekmovalni sezoni, že popolnoma podprl naše želje (letne karte za člane društva veteranov).

Ob tej priložnosti se zahvaljujem oblikovalcu spletne strani. Pričakujem pa, da bo vsak posameznik prispeval, da bo stran bogata. Samo od tega bo odvisno, kako aktualna bo ta stran.

 

mag. Janez Zupančič univ.dipl.oec.

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

 

Podatki društva:

  • Športno društvo VETERANI NK Olimpija Ljubljana, Funtkova ulica 19, 1000 Ljubljana
  • Davčna številka : 34031731,
  • Matična številka : 4042298000
  • TRR : SI56 0700 0000 1485 645
  • Predsednik : mag. Janez Zupančič univ.dipl.oec.