Dejavnost veteranov v okviru Športnega društva Veterani NK Olimpija Ljubljana, je bila dokaj razgibana. Na kratko predstavljam to dejavnost in sicer :

  • Zagotavljanje letnih kart za člane društva, bivše igralce NK Olimpija. Postopek je sicer trajal daljši čas, vendar pa so v matičnem klubu zagotovili, da je vsak obiskovalec-član društva, lahko prevzel vstopnico, pred tekmo, na INFO točki. je pa potrebno izpostaviti, da je bila prisotnost podpovprečna, slaba, kar moramo v prihodnosti izboljšati. Klub je namreč zagotovil, da smo tokrat vsi na enem (VIP) mestu, na stadionu. Ob tem pa deležni pozornosti enako, kot vsi ostali obiskovalci, ki vstopajo na centralni VIP. Vse podrobnosti bodo predstavljene v posebnem članku.
  • Nogometne aktivnosti z igranjem prijateljskih tekem so bile naslednje :
  • Šentjernej, ob njihovem praznovanju – Jurjevo 2018,
  • Visoko pri Kranju – jubilej športnega društva in nogometne sekcije
  • Kresnice – poslovilna tekma njihovega igralca Stanka Pepelnaka, ki je bil nekdaj tudi igralec NK Olimpija,
  • Rakek – tekma v malem nogometu, ob slavnostnem odprtju nove športne dvorane.

O vsaki akciji bodo objavljeni podrobnejši prispevki, vključno s fotografijami.

Razen tega pa smo kot društvo prijavili v Veteransko ligo, v kateri nastopa 10 moštev, naše moštvo, za katerega je kader sestavil Ermin Raković. Ker je bilo z nastopanjem nekaj problemov, jih bo potrebno pred spomladanskim nadaljevanjem povsem odpraviti. Moštvo se namreč na nekaj tekmah sploh ni pojavilo.

Probleme pa niso imeli samo nastopajoči v veteranski ligi. Tudi na ostalih akcijah je bila prisotnost skromna, kar za ime Olimpija, ni najboljša popotnica.

Janez Zupančič