Ponovno smo bili vabljeni v Šentjernej (srečanja z domačini postajajo že stalnica). Naše srečanje z domačimi veterani je bilo v sklopu praznovanja Jernejevo. Kakšno težo dajejo občani temu prazniku, je mogoče razbrati iz številnih kulturnih in športnih prireditev, skoraj skozi celoten avgust. Občinski svet pa ima ob tem prazniku svečano sejo, na kateri podeljujejo tudi občinska priznanja najzaslužnejšim.
Kako je potekala tekma oziroma kako smo bili sprejeti pred tekmo in kako so nas gostili po tekmi, je težko opisati. Prijaznost in pozornost na vsakem koraku, zato je res prijetno biti udeleženec in gost takšnega praznika.
Ni pa odveč zapisati besede, ki jih je izrekel eden od naših predstavnikov : sprejeli in pogostili so na nas kot svetovne prvake v nogometu, Francoze. Nekaj utrinkov s te prireditve, je mogoče videti v galeriji.
Takšna prisotnost zagotovo prispeva k še večjemu ugledu in imidžu NK Olimpija in zato smo bili vsi prisotni veseli pozornosti domačinov. Z največjim zadovoljstvom, bomo sprejeli vsako njihovo povabilo.

Janez Zupančič