Druženje veteranov pred zaključkom leta, je postalo že tradicionalno. Zanimivo je, da smo tokratno srečanje realizirali natančno leto kasneje, 14.decembra 2018. Naš gostitelj je bila tokrat restavracija Bežigrajski dvor, na Dunajski cesti 56, nedaleč od legendarnega stadiona za Bežigradom, ki je Olimpiji prinesel ugled v bivši Jugoslaviji ter tudi prepoznavnost v Evropi.

Precej več je bilo povabljenih, kot je bila dejanska prisotnost. Nekateri so se opravičili, nekaj jih je opravičeno manjkalo, nekateri pa očitno ne čutijo, da je igralsko kariero potrebno postaviti v drugi plan in izkoristiti vsak možni trenutek za druženje, nekdanjih soigralcev, prijateljev, navijačev, itd. Število odigranih tekem, število doseženih golov, podaj, itd., ni več pomembno.

Prav zato je potrebno v ospredje postaviti, da smo bili skupaj predstavniki vseh generacij Olimpije. Najstarejši med nami je bil Rudi Corn, katerega verjetno ni potrebno še dodatno predstavljati. Skupaj z Rudijem nas je bilo iz obdobja igranja v Yu ligi 10, dodatno pa štirje, ki izhajajo iz takratnih mladinskih vrst Olimpije.

Omeniti je treba prisotnost mlajših, med katerimi je potrebno posebej izpostaviti še Ačimoviča, Šiljaka, ki ima sedaj stalno prebivališče v Švici in Mitrakoviča. Primož Gliha (selektor U21 reprezentance), Jani Pate in Dinko Vrabac, pa so za Olimpijo igrali tudi po osamosvojitvi Slovenije.

Ker so člani  Športnega društva veteranov lahko tudi simpatizerji Olimpije, tudi teh ni manjkalo.  Odzvalo se ni  nekaj mlajših veteranov (formalno niso niti člani društva), niti se niso opravičili, kar je v določeni meri nerazumljivo in tudi nesprejemljivo, saj smo uradno preko društva plačali pristopnino za nastopanje v Veteranski ligi Ljubljana.

Ne glede na vse, je bilo druženje prijetno, z mnogo preveč hrane, saj je bila naročena skoraj za 2x več prisotnih. Pri krepitvi društva bomo vztrajali, kar je bilo odločno napovedano v uvodnem nagovoru. Za trdno in stabilnejšo Olimpijo moramo biti enotni in pozitivni, v vseh pogledih prav bivši igralci. Le enotni lahko postanemo močnejši, vplivnejši, brez morebitne najmanjše doze nezaupanja ljudi, ki vodijo Olimpijo. Navzven ga najbolj simbolizira člansko moštvo. Z nepotrebno delitvijo, so prisotni samo še večji prepadi.

Društvo vse bolj vzpostavlja korektne odnose z matičnim klubom in matični klub nas vase bolj sledi, kar je bilo tudi predstavljeno v uvodnem nagovoru. Zato se moram v imenu vseh prisotnih ponovno zahvaliti klubskemu vodstvu, saj že drugo leto zapored v celoti sofinancira naše prednovoletno srečanje.

V prijetnem vzdušju, se je to srečanje okrog 22.00 ure zaključilo (začeli smo ob 17.00 uri). Na razpolago je že nekaj fotografij v galeriji. Če bo uspelo, bo na tej spletni strani še celoten uvodni nagovor predsednika društva, v katerem so bile predstavljene glavne aktivnosti, v letu 2018.

Janez Zupančič