Na današnji dan 11. aprila 1960, se je rodil Marko Elsner. Nogometaš, ki ni bil cenjen samo v Sloveniji, ampak tudi v nekdanji Jugoslaviji, kjer je zaigral za velikana Crveno Zvezdo. Vse njegove dosežke v nogometu, na klubskem in reprezentančnem (Yu) nivoju, je odveč naštevati. Povsod je zapustil svojevrsten pečat. Nobeno presenečenje ni, da je bil leta 2017 sprejet v Hram športnih junakov, Društva športnih novinarjev Slovenije.

Bolj pomembno je, da tokrat izpostavim njegovo sedanjo aktivnost. Je eden od ustanoviteljev Športnega društva Veterani NK Olimpija Ljubljana in tudi član Izvršnega odbora tega društva. Osebno sem ponosen, da sva bila nekdaj tudi soigralca pri NK Olimpija. Hkrati pa sem tudi ponosen z Markovo vlogo v našem društvu. Aktivna prisotnost takšne nogometne legende, pomeni, da v društvu želimo delovati na najvišjem nivoju, predvsem pa ohranjati čast in ugled najboljšega slovenskega nogometnega kolektiva v nekdanji Jugoslaviji.

Marko, vse najboljše, ob tvojem prazniku. Želim ti predvsem zdravja, veliko zadovoljstva in še več dobrih idej, za delovanje v našem društvu.

Janez Zupančič

Predsednik Športnega društva

Veterani NK Olimpija Ljubljana

Foto : EUREKA številka 479, 16.10.1982

V