Čeprav so sinoči na Jesenicah doživeli poraz, v prvi tekmi za naslov državnega prvaka, to ne sme zamegliti velikega uspeha v Alpski hokejski ligi. Dramatično je bilo. Toda narediti preobrat, na tujem, v zadnji tretjini, je res nekaj izjemnega, zato iskrene čestitke igralcem, strokovnemu vodstvu in vodstvu kluba. Prvo mesto v mednarodni hokejski ligi se ne osvaja kar tako. V to so verjeli vsi skupaj in ne glede na skoraj že izgubljen položaj, po vseh odigranih tekmah, z velikimi preobrati, je na koncu naslov zasluženo pripadel Olimpiji.

Zakaj na naši spletni strani o hokeju ? Težko je pozabiti nekdanje čase, ko je obstajala velika povezanost in prijateljstvom med hokejisti in nogometaši. Spomniti se je treba celo trojčka (Brane Oblak, Anton Gale in Borut Bassin). Predstavljali so vrh v treh različnih kolektivnih panogah. Bili nerazdružljivi in tudi to je krepilo znamko Olimpija, še v tedanji Jugoslaviji. Tudi sam sem s prihodom v nogometno Ljubljano postal stalni obiskovalec Tivolija, užival v hokeju in spoznal tudi veliko takrat izjemnih igralcev. Med njimi je bil tudi Rajko vnuk, oče kasneje odličnih hokejistov Tomaža Vnuka in trenerja letos zmagovite Olimpije Jureta Vnuka.

Kako resnična je bila povezanost med vodilnimi panogami v Ljubljani, izpostavljam primer posebnega vabila HK Olimpija, ki je leta 2013 povabila na tekmo Ebel lige, proti Medveščaku, nekdanje nogometaše Olimpije, ki so nastopali v Jugoslovanski ligi. Ni potrebno opisovati, kakšne pozornosti smo bili deležni ob tem spektaklu, ki se je odvijal na legendarnem stadionu za Bežigradom. Da, na sta stadionu za Bežigradom. Hokejistom je uspelo oživeti to površino in Plečnikove tribune ter postaviti montažne tribune, ki jih je napolnilo več kot 8.000 obiskovalcev. Na tem stadionu so se spisale nepozabne zgodbe. Cilj direktorja HK Olimpije Matjaža Seklja je bil, da se Bežigrad resnično oživi. S pametno politiko, bi še danes, kljub nerealiziranemu projektu g. Pečečnika, lahko služil rednim nogometnim in atletskim aktivnostim mlajših, ob tem pa bi se ohranjala spomeniška zgradba.

Naj bo dovolj. Da vse drži, prilagam v nadaljevanju še originalno vabilo na to prireditev, ki je bilo poslano nogometašem Olimpije, igralcem v 1. Yu ligi.

Janez Zupančič