V petek, 31. maja smo se še zadnjič poklonili Borutu Škulju, odličnemu nogometnemu vratarju, izjemnemu človeku, prijatelju. Pomembno je, da je bila tudi tokrat izkazana Borutu velika pozornost. Prisotni so bili številni bivši soigralci, tudi iz 60 let prejšnjega stoletja, iz Olimpije, največ pa iz nekdanjega Yu drugoligaša Mercatorja, in… To sedaj ni več pomembno. Boruta ni več med nami. Ob slovesu, si je zagotovo zaslužil še večjo pozornost.  Tistim, ki smo bili ob slovesu poleg, bo ostal  le še spomin, da ga nismo pozabili, na njegovi zadnji poti.

Je pa letošnji mesec maj res nekaj posebnega. Nogometne vrste so zapustili kar trije veliki vratarji, vsi povezani z Olimpijo. Poleg Boruta Škulja še Zlatko Škorič (rojen 27.julija 1941), ki je umrl 23.maja 2019 in Ante Sirković (rojen 3.lipnja 1944), ki je umrl 30. maja 2019. Pogreb Sirkovića,  je je bil že v petek 31.maja, v  njegovem rojstnem kraju Kaštel Sućurac. Kljub kratkemu času med smrtjo in pogrebom, so se od Anteja častno poslovili v NK Hajduk. Žalna komemoracija in prvo slovo od tega vratarja, je bila na dan pogreba 31. maja,v dvorani stadiona Hajduka na Poljudu. Ante Sirković je v Ljubljani, poleg Olimpije, branil tudi za Mercator.

Od vseh navedenih, sedaj že pokojnih vrhunskih vratarjev je imel najbogatejšo kariero Zlatko Škorić-Žoga.  Veliko let v Dinamu iz Zagreba, nato v tujini Avignon, Olimpija Ljubljana, Stuttgart, Bayern, končal pa je v Zagrebu pri NK Zagreb. Škorić je spadal v najožji krog vrhunskih vratarjev, ki so bili v Olimpiji. Tudi njega so z največjimi častni pokopali na pokopališču Mirogoj v Zagrebu.

Mnogo več pozornosti, kot naš Borut, sta bila deležna vratarja Škorić in Sirković, v številnih medijih, z raznimi zapisi. Navajam primer za Zlatka Škorića :

Opis: https://yt3.ggpht.com/a/AGF-l7_ZxOgqa0q3CdeKsIsUSEo6JFH_-adiuv9JiQ=s48-mo-c-c0xffffffff-rj-k-no

GNK Dinamo Official TV

Published on May 28, 2019

Dragi Žoga, nikada te nećemo zaboraviti! Zauvijek u našim srcima i mislima!

In prispevek na Youtube :

Janez Zupančič