V Sloveniji bodo v tem poletnem času ponovno  gostovali naši rojaki iz Argentine. To gostovanje pa ne bo samo obisk naše lepe Slovenije, ampak tudi priložnost za igranje nogometnih tekem.

V Sloveniji bo od 03. do 06. julija 2019 potekal šesti tradicionalni nogometni turnir Slovencev iz zamejstva (SZ), ki ga organizira NZS. Nogometna ekipa iz Argentine se bo poleg tega turnirja srečala tudi z drugimi nogometnimi moštvi v Sloveniji. Tako bodo v letošnjem letu poleg turnirskih tekem odigrali tudi prijateljske tekme z NK Radomlje in FC Koper, morda pa tudi z drugimi klubi v Sloveniji.

Vodstvo njihove ekipe (funkcionarji, trenerji in pomočniki) pa bo igralo z veterani NK Olimpije. Prijateljska tekma Veteranov NK Olimpije z vodstvom  reprezentance Slovencev iz Argentine, bo  na igrišču NK Arne Tabor Vižmarje v Ljubljani, 8.julija 2019, z začetkom ob 18.00 uri.

Veterani Olimpije smo navezali tesne stike z argentinskimi Slovenci in je zato prav, da jim pokažemo pozornost tako na igrišču, kot izven igrišča, saj so na obisk prišli iz resnično daljne dežele. V ta namen jim želimo dati spominsko darilo NK Olimpije ter jim po tekmi pripraviti piknik s srečanjem, na katerem se bomo družili in spoznavali.

Prav zaradi prijateljskega druženja in pozornosti,  je  v preteklih letih kar nekaj igralcev tekmovalne ekipe Slovencev iz Argentine ostalo v Sloveniji. Nekateri so postali uspešni nogometaši kot (Mario Lukas Horvat, Klebčar, Grbec, Zupan,…). Ob tem je potrebno izpostaviti, da je tudi Andres Vombergar  igral za to ekipo pred leti v Ljubljani.  Njegov oče, Marko Vombergar, pa je gonilna sila te ekipe. Interes in prisotnost na turnirju tekmovalnih ekip Slovencev v tujini, je priložnost tudi za slovenske klube, ki morda v teh ekipah prepoznajo talente, ki ustrezajo naši ligi.

Na tekmi med Veterani in vodstvom  reprezentance Slovencev iz Argentine bo nastop na igrišču v drugem planu. Pomembnejši so razgovori in izmenjava izkušenj v družabnem delu in priložnost, da pridemo do novih spoznanj.

Veterani vabimo ljubitelje nogometa, da s svojo prisotnostjo izkažejo pozornost do naših rojakov iz Argentine.

Matjaž Jakopič in

Janez Zupančič

Andres Vombergar : Ali je ponovno blizu Olimpije ?
Vir :
 https://ekipa.svet24.si/clanek/nogomet/prva-liga/navijaci-olimpije-pozor-andres-vombergar-je-tu-kje-kako