Naslov objavljenega prispevka v sredo, za povratno tekmo našega članskega moštva v Rigi, je bil povsem pravilen (Jutri uspešno proti Rigasu). Prvi krog kvalifikacij, je zaključen. Na zadovoljstvo vseh navijačev Olimpije, zelo uspešno. Odlično, po porazu v Ljubljani.

V tem trenutku sploh ni važno, kako je potekala tekma, kakšne so bile taktične zamisli in seveda kako so bile realizirane. Očitno se je vse poklopilo. To pa tudi pomeni, da je   začetek nove tekmovalne sezone, zelo uspešen. Več kot zmagati v 1. krogu domačega prvenstva ter se uvrstiti v 2. krog kvalifikacij za Ligo Evropa, ni bilo mogoče doseči. Potrebno je z optimizmom gledati naprej, pa čeprav se pojavijo tudi stresne tekme in kakšen rezultat v nasprotju s pričakovanju.

Takšni rezultati so najboljša podlaga za nadaljevanje, na obeh frontah. Zato optimistično naprej, tudi če se vmes pojavijo kakšni problemi. Za nogometaše in strokovno vodstvo je najbolj pomembno, da so na pravi in uspešni poti.

Iskrene čestitke igralcem, strokovnemu vodstvu in vsem, ki so v oddaljeni Rigi ter po dolgem potovanju, uspešno preskočili prvo evropsko oviro.

Janez Zupančič