Včeraj je svoj 50. rojstni dan praznoval Đoni Novak, nekdanji nogometaš Olimpije in številnih uglednih klubov v tujini. Bil je tudi eden najboljših članov reprezentance Slovenije. Odveč je karkoli omenjati njegovo nogometno pot. Bil je izjemen nogometaš. Z nogometom še vedno ni prenehal. Še vedno je aktiven v veteranski ligi. Če mu čas dopušča, je prisoten tudi na tekmah veteranov Olimpije.

Danes pa 81. rojstni dan praznuje aktualni predsednik NK Olimpija, gospod Milan Mandarić. Z njegovim prihodom v Olimpijo, so se začeli vračati nekdanji najboljši časi Olimpije. Kljub prevladi Maribora v obdobju samostojnosti Slovenije, je Olimpija ponovno začela osvajati naslove državnega, ali pokalnega prvaka. Čeprav je bil deležen tudi (pre) več kritik, je težko zanemariti dejstvo, da je člansko moštvo pod njegovim vodstvom ponovno v samem slovenskem vrhu, kar Ljubljani ter  navijačem in ljubiteljem Olimpije največ pomeni.

Oba jubilanta predstavljata vsak po svoje zaščitni znak Olimpije.

V imenu Športnega društva Veterani NK Olimpija Ljubljana ter v svojem imenu, želim obema jubilantoma predvsem zdravja. Posebej pa še želim, da  :

  • Đoni Novak postane gonilna sila  v društvu veteranov,
  • gospod Milan Mandarić ostane še vedno predsednik NK Olimpija, izkoristi razpoložljivi potencial, ki živi z Olimpijo in na ta način zagotovi najboljše pogoje za dolgoletno in uspešno NK Olimpija Ljubljana, na vseh nivojih.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana