14. junija letos, smo bili veterani Olimpije gostje zamejskega športnega društva  AŠD Sovodnje. Poleg tekme smo bili deležni obširnega programa, pred Muzejem športa ter   bogate pogostitve  v klubskih prostorih.

Dvoboj je bil spomin na tekmo iz leta 1976, ko so domačini (Sovodnje so dokaj blizu Nove Gorice), povabili moštvo Olimpije iz prve Jugoslovanske lige, na odprtje novega nogometnega igrišča.

Že takrat smo jim obljubili povratno srečanje v Ljubljani. Datum je potrjen in sicer petek, 8.11.2019, v Jami za Bežigradom, na igrišču z umetno travo. Začetek nogometne tekme bo  predvidoma ob 16.30 uri. Potrebno je računati, da goste,  določene ovire na cestah, lahko nekoliko zaustavijo. Moramo pa biti tolerantni, saj smo junija tudi mi malo zamujali. Ker gre resnično za pravo veteransko srečanje (večina nad 60 let), se bo igralo na manjšem igrišču. Cilj srečanja ni samo tekma, saj imajo gostje v svojem programu tudi  “kulturni” sprehod po mestu, pod vodstvom profesorja g. Janka Rednaka.

Naša dolžnost je, da goste sprejmemo na ustreznem nivoji, igramo tekmo, kjer seveda odpade vsako popuščanje, do konca tekme (kot v Sovodnjah), potem pa se prijateljsko družimo in jim na ta način zagotovimo prijetno druženje v Ljubljani.

V sodelovanju z matičnim klubom NK Olimpija, je poleg zagotovitve termina na polovici igrišča z umetno travo, vse urejeno tudi s priložnostnimi darili za goste.  Ob tej priložnosti, se moram vsem, s katerimi smo bili v stiku, prav lepo zahvaliti.

Ali bomo do petka storili še kaj več za sprejem naših gostov, ki so ponosni na Olimpijo, v tem trenutku ni mogoče zapisati ?  Poskušali bomo vse, da naši gostje, ne bodo razočarani zapustili Ljubljane.

Janez Zupančič