Janez Istenič, ki se ga vsi starejši ljubitelji nogometa zelo dobro spomnijo, je bil  vratar  NK Olimpija v času njenega prvega napredovanja v Jugoslovansko prvo ligo. Igral je  skupaj  s Tonetom  Žabjekom in kasneje, z danes že pokojnim Borutom Škuljem.

V izjemno čast in zadovoljstvo si štejem, da mi je uspelo Janeza prepričati, da se priključi športnemu društvu veteranov NK Olimpija Ljubljana.

Že kar lepo obdobje sem ga spremljal preko raznih intervjujev in izdane knjige o njegovi življenjski poti. Res je izjemna osebnost in kar sem najbolj cenil (poleg nogometa), je dejstvo, da sem imel možnost vzpostaviti kontakt z nekdanjim zelo, zelo uglednim gospodarstvenikom. Tudi njemu je uspelo opraviti magisterij. Zaradi sposobnosti je bil deležen v svojem življenju marsičesa. O tem zelo podrobno govori njegova najnovejša biografija z naslovom

JANEZ ISTENIČ, od vrhunskega športnika do vinarske legende, avtorja g. Marjana Fortina. To knjigo je res treba prebrati. Morala bi postati obvezno čtivo za vse bodoče mlade nogometaše, ki bi lahko spoznali, kako je mogoče z načrtnim delom doseči mnogo, in še več.

Janez je izjemen človeku, ki predstavlja na nogometnem zemljevidu posebno in spoštovano osebo, z vrednotami, ki jih danes skoraj ni več.

V naše društvo je vstopil kot Janez Istenič, kot bivši nogometaš, brez vseh ostalih pridevnikov (predvsem iz poslovnega življenja) in to o njemu pove še nekaj več.

Dobrodošel, Janez Istenič.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Naslovnica, izdane knjige -zgodbe o vrhunskem športniku in vinarski legendi.