Včeraj je smrt ponovno posegla v nogometne vrste. Gospod Peter Žagar sicer ni bil nogometaš. Bil pa je ugleden športni funkcionar, dolga leta pa tudi generalni sekretar NK Olimpija. V NK Olimpiji je začel delovati ob prvi uvrstitvi v Jugoslovansko prvo ligo, v letu 1965 in delo  zaključil z izpadom iz te lige, v letu 1984. V tem obdobju je, poleg dela v NK Olimpija, prevzel tudi nekaj pomembnih funkcij v okviru Združenja prvoligaških klubov v nekdanji Jugoslaviji. Kljub izpadu NK Olimpije iz prve lige pa ni odšel iz športa, saj je v letu 1985 postal generalni sekretar v okviru Akademskega športnega društva Olimpija Ljubljana.

Bil je tudi aktiven športnik, saj je zaigral kot rokometaš v rokometnem klubu Slovan.

Nogomet je bil kljub vsemu njegova največja ljubezen. V času prvega uspešnega selektorskega obdobja Srečka Katanca je opravljal dela sekretarja strokovnega štaba naše A nogometne reprezentance.

V zadnjih letih je bolj redko spremljal tekme Olimpije, vedno pa ga je bilo mogoče srečati na nogometnih reprezentančnih akcijah A reprezentance Slovenije.

Bil je tudi član našega športnega društva in mnogokrat pobudnik za stalno ohranjanje odnosov z nekdanjimi velikimi društvi prijateljev NK Olimpija, predvsem Bakovci in Elerji.

Ob njegovi smrti nastaja nova praznina v vrstah nogometnih športnih funkcionarjev, povezani z Jugoslovansko Olimpijo in tudi funkcionarjev, ki jim ni bilo težko delovati na področju prostovoljnega športnega dela.

Vsi, ki smo ga nekoliko bolj poznali, ga ne bomo pozabili. Poslovil se je namreč človek, ki je za veliko število nekdanjih uglednih nogometašev pomenil zelo veliko, saj je bil odgovoren za vse bistvene zadeve, predvsem za urejanje odnosov na relaciji klub-igralec. Njegovo življenje je bila aktivna prisotnost v športu, za katero je žrtvoval ogromno časa. Zato je ob tem žalostnem dogodku potrebno izraziti tisto klasično izjavo: počivaj v miru Peter in naj ti bo lahka slovenska zemlja. Pridružuješ se številnim igralcem in trenerjem, ki počivajo na tem pokopališču.

Janez Zupančič

v imenu vseh članov ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Ob 60-letnici NK Bakovci-14.09.2013 : V imenu veteranov NK Olimpija je nekaj besed spregovoril Peter Žagar (Vir : Pomurje.com)