Peter Žagar nas je zapustil tako kot je živel – tiho in skromno, v ozkem krogu svoje družine. Ni si želel govorov in ni si želel slovesa, ki bi mu po vseh njegovih zaslugah in delu pripadal. Z dovoljenjem njegovih najbližjih, se nas je nekaj veteranov, v ponedeljek 27.janaurja, le uspelo še zadnjič pokloniti njemu.

Peter Žagar je bil v prvi vrsti človek in nato šele generalni sekretar. S svojo pomembno funkcijo, ki jo je imel v NK Olimpija, se ni nikoli postavljal ali jo izrabljal. Vsem nam je bil kot oče, vodja in svetovalec. Vsi smo ga spoštovali, cenili in ga imeli radi, saj nas je usmerjal ter pomagal pri vseh življenjskih problemih. Bil je pravi sekretar, ki je cenil vse in vsakogar v klubu. S svojim poštenim in odgovornim delom je znal ustvarjati iz dneva v dan prijateljsko vzdušje in tovarištvo, ki je pripeljalo NK Olimpijo tudi v krog najboljših klubov v bivši državi tako, da je  NK Olimpija še danes evropska blagovna znamka. Nikoli ni delal razlik med ljudmi v klubu, ne glede na njihov položaj ali funkcijo – vsi smo bili enaki in vsi smo bili njegovi. Nikoli se ni vtikal v delo na igrišču, vedno pa je skrbel, da smo imeli urejene pogoje dela, status, šolsko izobraževanje, zdravstveno varstvo,..Opravljal je delo, ki se ne vidi na igrišču in ga le malokdo dejansko pozna. Vsi smo mu bili enaki in vse nas je imel rad – od najmlajšega pionirja pa do največjih članskih igralcev. Vse stvari je urejal profesionalno in mirno, ne glede nato, da je opravljal dela, za katera so danes potrebni vsaj trije ljudje.

Peter Žagar je bil pravi vodja, predvsem pa človek, ki jih je danes zelo malo. Bil je delaven, odgovoren, pošten in skromen, nikoli se ni izpostavljal v javnosti, krasilo ga je samo delo in zadovoljstvo, da je s svojim delom pomagal k uspehu tako NK Olimpije kot tudi ogromnemu številu igralcev, ki so v njegovem obdobju delovanja v klubu, postali največji igralci svojega časa.

Zato se ti, dragi naš Peter, iz srca zahvaljujemo za vse, kar si storil za nas, predvsem pa, da si iz nas napravil dobre ljudi in nam pokazal pot po kateri še sedaj uspešno hodimo.

Veterani NK Olimpija