Danes praznuje okroglo obletnico, 60 let, član Izvršnega odbora in nekdanji vrhunski nogometaš MARKO ELSNER.

Kdo je Marko Elsner, kdo je bil njegov oče, ali iz katere nogometne družine izhaja, ni potrebno na tej spletni strani, še posebej pisati.

Bolj pomembno je naslednje. Marko, je eden od pobudnikov in ustanoviteljev našega veteranskega društva. Njegove ideje o ustanovitvi društva, ni bilo mogoče zavreči. Trdno še danes stoji  za svojimi stališči, pogledi in vizijo. Nikoli pa se ni želel izpostavljati. Kolikor se spomnim je bil takšen tudi kot odličen, izstopajoči nogometaš, zato ni presenetljivo, da je imel tako bogato nogometno kariero.

Igrati z njim oziroma biti v ekipi z njim, je bila vsaj za mene velika čast in zadovoljstvo.

Vir-Duga Zagreb-1982 : Marko Elsner je v 2.vrsti-čepijo-tretji z leve strani. To je bila njegova zadnja sezona v NK Olimpija. Potem se je preselil v Crveno zvezdo, v Beograd.

MARKO, zato v mojem imenu in imenu članov Izvršnega odbora ter vseh članov našega društva, vse najboljše za tvoj 60. rojstni dan.

Vsi skupaj ti želimo največ zdravja in še veliko prijetnih trenutkov, v naši družbi.

Janez Zupančič

Marko Elsner : Član Olimpijske reprezentance Jugoslavije 1984, z bronasto medaljo (član je bil tudi Srečko Katanec). Ta reprezentanca je našla svoje mesto tudi v knjigi gospoda Ivana Toplaka-selektorja, z naslovom : SAVREMENI FUDBAL I NJEGOVE TAJNE – taktika i metodika, Beograd 1985, stran 25.