Prav na današnji praznični dan, praznuje Danilo Popivoda, 73 let. Bil je dolgoletni igralec NK Olimpija. Za vse kar je dosegel v nogometu, se lahko napiše samo z veliko začetnico. Poleg odličnih nastopov za Olimpijo, se je uveljavil tudi v reprezentanci Jugoslavije. Skupaj z Branetom Oblakom, sta predstavljala pomemben del te reprezentance. Igral je tudi v tujini, za Eintracht iz Braunschweiga in tudi tam pustil veliki pečat. Ne glede na njegove odlične fizične sposobnosti, ga niso obšle poškodbe. Toda pripravljen je bil igrati tudi poškodovan. Vedno je bil popolnoma predan nogometu in trenerjem.

Po zaključku igralske kariere je nadaljeval tudi kot trener. Skoraj zagotovo je njegovo trenersko pot v veliki meri zaustavil slabši vid, ki naj bi bil posledica igranja tudi s pomočjo injekcij, za blažitev bolečin, ob številnih poškodbah gležnja.

Toda najbolj pomembno za Danila je to, da je ostal predvsem preprost in dostopen človek. Vsi, ki ga dobro poznamo, to izjemno cenimo. Manjkal ni tudi na decembrskem srečanju veteranov NK Olimpije. Čeprav se je preselil nazaj v rodno Črno Goro, Ljubljane ne pozablja. Ostal je naš.

Danilo, ob tvojem 73-letnem jubileju, ti želim v imenu športnega društva Veteranov NK Olimpije, predvsem zdravja, za vse ostalo pa boš znal poskrbeti sam, kot nekdaj na nogometnih igriščih.

Janez Zupančič

ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Danilo Popivoda – na prednovoletnem srečanju veteranov NK Olimpija Ljubljana. decembra 2019. Tako, kot na treninge in tekme, je tudi na srečanje prispel med prvimi.