Nova prvenstvena sezona se je že začela. Problemi oziroma ukrepi zaradi koronavirusa še vedno ne dovolijo prisotnosti večjega števila gledalcev na tekmah. Delo v društvu pa se ni zaustavilo. V to delo sodi tudi nadgradnja naših odnosov z matičnim klubom, s katerim smo dosegli bil korekten dogovor.

Predstavniki kluba so nam zagotovili naslednje :

  1. večje število prisotnih veteranov na prvenstvenih tekmah (evropske tekme se trenutno igrajo brez prisotnosti gledalcev) in sicer : 1.1. za člane športnega društva veteranov VIP-1, 1.2. za ostale člane športnega društva VIP-2, 1.3. nekateri bivši igralci-veterani bodo za obisk tekem prejeli vabilo (ta seznam je v izdelavi). Posamezniku bo namesto vstopnice verjetno dodeljena digitalna številka. Ob prihodu (registraciji prisotnosti na vhodu), bo potrebno pokazati še osebni dokument. Prenos dodeljene številke ne bo mogoč
  2. zagotovljen imamo 1 termin za vadbo veteranov in sicer vsak ponedeljek ob 19.30 uri, na umetni travi v Jami za Bežigradom. Za zbiranje prijav udeležencev je pristojen Miha Kebe (051 391 202). Lahko pa se obrnete tudi name,
  3. matični klub bo sodeloval tudi pri vseh drugih naših aktivnostih, ali akcijah (prijateljske tekme, s klubskimi darili : majice in dodatki, ter pri vseh drugih interesnih aktivnostih društva. Prijateljskih tekem trenutno ne moremo igrati. Odpadli sta že dve tekmi (Ljubno in Bakovci).

Na seji Izvršnega odbora ŠD veteranov v tem mesecu smo se sprejeli še naslednje odločitve :

a/ 1. novembra-Dan mrtvih oziroma kakšen dan pred tem se bomo spomnili vseh naših preminulih soigralcev, trenerjev in funkcionarjev, ki so pokopani na Žalah. Na vsak grob bomo postavili elektronsko svečo, b/ še v tem mesecu bomo sprejeli program izvedbe 1. memorialnega turnirja MARKO ELSNER in vseh drugih preminulih bivših soigralcev, ki bo izveden naslednje leto med 20.majem in 15.junijem. Udeleženci bodo poleg nas še veterani Maribora, Crvene Zvezde, Nice in verjetno tudi Slovana ter Ljubljane.

Veliko je še drugih zadev, prednostna naloga pa je, da se društvu priključi čim več bivših igralcev, ki živijo v Ljubljani in bližnji okolici. Mlajši veterani morajo prevzemati vlogo neposredno na igrišču, za vse ostale (starejše) pa je prednostno druženje in vsaj fizična prisotnost na tekmah, kamor smo povabljeni ter prisotnost na ogledu tekem matičnega kluba.

Ne glede na stanje v matičnem klubu se je potrebno zavedati, da je največja vrednota spoštovanje do kluba in imena OLIMPIJA ter medsebojno spoštovanje. To je možno uresničiti le, če smo bolj povezani. Menim tudi, da je vsakemu lahko jasno, kako se znamo, ali kako smo se že odzvali v zadnjih letih ob slovesih (smrtih) naših kolegov. Tudi to je del vrednot in spoštovanja, zato vsaj upam, da lahko naredimo še korak naprej. To vrednoto v veliki meri izkazuje določeno število članov društva, ki so bili v naših igralskih časih naši navijači in jim Olimpija še danes veliko pomeni.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana