V 62.leto vstopa danes Jože Prelogar – »Logi«. Vse najboljše.

Nogometaš od malih nog, predan nogometu od prvih korakov do danes. Še vedno je aktiven. Ne samo na nogometnih zelenicah, ampak tudi kot funkcionar. Je namreč eden od ustanoviteljev športnega društva veteranov Olimpije, v letu 2012. Skupaj s pokojnim Markom Elsnerjem in Radetom Vujnovičem, so me takrat v Domžalah prepričali, da začnemo neko združevalno zgodbo z nekdanjimi Yu prvoligaškimi igralci. Še smo skupaj, manjka le pokojni Marko. Prav zato pa je Logi toliko bolj odločen, da mora društva delovati in počasi pridobivati potrebne dimenzije in status v okviru matičnega kluba Olimpije.

Ne bom o nogometu in njegovi karieri iz katere pa je le treba potegniti njegove »bombe« (na razdaljo se ni oziral), s katerimi je skoraj paral nasprotnikove mreže.

Po končani igralski karieri se je posvetil treniranju. Več klubov je vodil doma in v tujini, v reprezentanci Slovenije pa je bil tudi pomočnik selektorja Branka Oblaka.

Jože Prelogar je začel svojo pot v Litiji. Veliko kvalitetnih nogometašev je dala Litija, ki pa je žal začela izginjati z nogometnega zemljevida v kvalitetnem rangu že v času nekdanje skupne države. Je pa zanimivo, da smo se prav v Olimpiji srečali hkrati kar trije iz Litije. Poleg Jožeta še Darko Domadenik in tudi jaz.

Veliko lepega in pozitivnega bi lahko zapisal o Jožetu. Toda najboljši primer za kakšno osebnost gre, je dogodek v Avstriji, bližnjem Celovcu. Uspelo se mi je dogovoriti za prijateljsko tekmo, na stadionu na katerem je potekalo tudi evropsko prvenstvo. Čeprav je bil takrat športni direktor zelo znani  Bittner, nam je bil omogočen ogled celotnega kompleksa športnega parka, z vsemi notranjimi prostori, ki jih je lastnoročno odklepal in predstavil Jože Prelogar. Očitno so imeli domačini v njegovo trenersko delo popolno zaupanje. Tega si v tujini težko pridobiš. Igralci moštva, ki sem ga takrat vodil skoraj niso mogli verjeti, da je  možno takšno zaupanje našemu človeku. O pogojih in urejenosti prostorov pa ni potrebno pisati.

Takšen je Jože še danes.  V vseh primerih, ko smo skupaj. Jasen in odločen, korekten in spoštljiv do vsakega človeka.

Zato Joško. Ob današnjem jubileju ti v imenu vseh članov ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana želim vse naj. Ostani še dolgo zdrav in uspešen pri vseh tvojih aktivnostih, ki jih imaš najrajši.

Nogomet te je zaznamoval. Nogometu si vedno pripravljen nameniti vso, predvsem objektivno pozornost.

Lepo praznuj,

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Davnega 1982 leta so v Glasilu občanov Litije, na prvi strani objavili nogometno novico, ki je povezana z današnjim jubilantom JOŽETOM PRELOGARJEM.