Prav na današnji praznični dan praznuje rojstni dan tudi DANILO POPIVODA. Dopolnil je 73 let. Bil je dolga leta igralec NK Olimpija in spada med igralce, ki so za Olimpijo odigrali veliko število tekem. Dosegel je tudi veliko golov. Krasile so ga izjemne nogometne sposobnosti. Ni presenečenje, da je postal tudi jugoslovanski reprezentant, kar je uspelo le redkim, redkim slovenskim igralcem. Skupaj z Branetom Oblakom sta sestavljala pomemben člen v jugoslovanski reprezentanci in sta igrala skupaj na svetovnem prvenstvu. Iz njegove dolgoletne in uspešne poti je potrebno v tem trenutku izpostaviti še naslednje :

a/ Danilo je bil tudi najboljši strelec prve jugoslovanske lige v letu,

b/ kot vrhunski igralec je bil seveda zanimiv tudi tujini. Prestopil je v Eintracht Braunschweig ,

Na Olimpijo s tem ni pozabil, saj je njegovo tuje moštvo igralo prijateljsko tekmo v Ljubljani, z NK Olimpija.

Tudi po vrnitvi iz tujine je bil aktiven v nogometu kot trener, nepopustljivi trener. Že kot igralec je bil nepopustljiv vseh 90 minut in takšen pristop ga je krasil dokler je bil aktiven v nogometu.

Najbolj važno ob tej priložnosti pa je dejstvo, da je bil Pope resnično zelo skromen človek, dostopen v vsakem trenutku do vsakega človeka. Čeprav že nekaj let živi v rojstni Črni Gori, ne pozablja na Ljubljano, na bivše soigralce, ali dolgoletne prijatelje. Bil je prisoten tudi na prednovoletnem srečanju veteranov Olimpije, leta 2019. Koronavirus je preprečil, da bi se srečali še večkrat.

Ob tem jubileju lahko Danilu zaželim vse naj in da bi bil še dolga leta zdrav, aktiven in pozoren do bivših soigralcev in prijateljev, v imenu vseh članov društva veteranov in v svojem imenu. Resnično je lahko človeku v ponos, poznati in se tudi družiti s takšnim človekom kot je DANILO POPIVODA.

Lepo praznuj in uživaj, Danilo.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana