Vsem bivšim soigralcem, ljubiteljem, pristašem NK Olimpija ter slovenskega nogometa moramo sporočiti žalostno vest. Danes se je za vedno od nas poslovil DANILO POPIVODA, rojen 1. maja 1947. Gre za enega največjih nogometašev vseh časov v NK Olimpija, tudi jugoslovanskega reprezentanta.

Ali je to mogoče ? Danilo, oziroma POPE, kot smo ga klicali, je bil znan po izrazito zdravem načinu življenja. Vso energijo je usmerjal v nogomet, po koncu aktivnega igranja pa tudi v trenersko delo. Bil je primer igralca, ki jih danes v Sloveniji primanjkuje. Na igrišču je vedno iztisnil vso svoj moč. Vrhunske sposobnosti, nogometno znanju v vseh pogledih ter maksimalen pristop in odnos. ne glede na nasprotnika, so bili njegov zaščitni znak. in prav potem ter odnosu in spoštovanju vsakega drugega, si bomo Danila najbolj zapomnili. Popoln, drugega ni mogoče zapisati. Prav zato je povsod pustil neizbrisan pečat.

Bil je tudi član našega športnega društva, čeprav že nekaj časa ni več živel v Sloveniji. In zanimivo je tudi to, da je bil udeležen na našem zadnjem prednovoletnem srečanju, pred epidemijo koronavirusa.

Več o njegovem slovesu bo objavljeno na tej spletni strani. Zagotovo pa je težko pisati o slovesu takšnega človeka, velikega nogometaša, predvsem pa preproste osebe, kot je bil Danilo.

Počivaj v miru, Pope. Njegovi družini in drugim najbližjim sorodnikom pa iskreno sožalje, v imenu našega društva in v svojem imenu.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana