Včeraj smo se prezgodaj preminulemu, vrhunskemu nogometašu, pa tudi izjemni osebnosti DANILU POPIVODI, na stadionu Stožice še enkrat poklonili z žalno sejo. Danilo na tem stadionu ni nikoli igral. Njegove vrhunske predstave so bile na stadionu Bežigradom.

Obisk na tem dogodku je bil nad pričakovanji. Nekateri pa se slovesa niso mogli udeležiti. Med njimi je bil tudi Brane Oblak. Prav zato sem moral v govoru izpustiti del, da je med prisotnimi nekdanja odlična naveza POPIVODA -AMERŠEK Vili – OBLAK. Morda pretiravam toda to je bila trojka, ki je navduševala s svojimi potezami na igriščih, Olimpijo pa je držala na visokem, tedanjem, najvišjem jugoslovanskem nivoju. Vprašanje je, kdaj bodo v Sloveniji lahko v enem klubu trije takšni igralci, ki so daleč presegli tudi jugoslovanske meje, ter uspešno nastopali tudi v tujini.

Prisoten pa je bil tudi vrh NZS s predsednikom g. Mijatovićem in generalni sekretar NZS g.Martin Koželj. G.Mijatović je imel tudi poslovilni govor. Prisoten je bil tudi častni predsednik NZS g.Rudi Zavrl. Manjkal ni tudi predsednik NK Olimpija, g.Milan Mandarić.

Posebno pohvalo si zaslužijo tudi vsi člani našega športnega društva. Kar težko je bilo verjeti, da jih bo prišlo toliko in da bodo s seboj pripeljali še številne nekdanje nogometaše ter pristaše Olimpije in Danila Popivode.

Opravičiti moram tudi Župana MOL g. Zorana Jankovića. Nikakor ni mogel priti ob načrtovani uri. Zato pa posebno zahvalo zaslužijo delavci JZ za šport Ljubljana, saj so ob pripravi prostora za žalno sejo nudili popolno pomoč. Koordinacija z matičnim klubom je bila tudi popolna. V žalno knjigo se bodo lahko vpisali vsi, ki bodo prisotni na sobotni tekmi s Celjem.

Od Danila Popivode, ki je bil že pokopan v Črni Gori, smo se lahko poslovili le na ta način. Lansko leto nas je zapustil prav tako vrhunski igralec Marko Elsner. Torej dva velikana, v dobrem letu. Velika izguba.

V pričakovanju, da bo minila pandemija, postajamo veterani NK Olimpija vse bolj dolžniki do bivših, že pokojnih soigralcev. Memorialni turnir z mednarodno udeležbo mora postati stalnica. To je eden od načinov, da se lahko vsako leto na igrišču obudimo spomin nanje.

Zaključek pa sem dolžan nameniti športnemu dnevniku EkipaSn. Čeprav smo vabila poslali tudi drugim medijskim hišam, vključno s TV Slovenija, so se odzvali samo oni. Zato v prilogi objavljam celoten zapis našega včerajšnjega dogodka, ki je na voljo vsem v tiskani izdaji EkipeSn. Res si zaslužijo priznanje in pohvalo, kajti zapis in fotografije bodo ostale v trajnem arhivu.

Upam, da smo se na ta način vsaj še malo poklonili Popu, ki ga žal ni več med nami.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Objavljeni prispevek v slovo Danilu Popivodi : Ekipa Sn-17.09.2021, stran 6
Takole je bila postavljena miza s fotografijo pokojnega Danila Popivode, za žalno sejo. V ozadju je tudi nogometno igrišče. Danilo je užival na nogometnih igriščih. (Foto:JZ)