Na igrišču se ni končalo v skladu s pričakovanji in vsemi pozitivnimi dogodki, ki jih na kratko predstavljam v nadaljevanju. Gre za sinočnji dogodek v pokalni tekmi med NK Olimpija in NK Koper. Na koncu so slavili gostje z zadetkom takoj na začetku tekme, kjer je Olimpija kljub vsemu imela priložnost, da povede. Namesto gola v nasprotnikovi mreži, so v protinapadu dosegli gol gostje in napredovali v polfinale.

Za nas veterane pa je bila v ospredju pozornost, ki nam jo je namenilo novo vodstvo in tudi sam predsednik g. Adam Dellius. O tem je danes lepo zapisano tudi v športnem dnevniku EkipaSn, na drugi strani (članek je v prilogi). Pravo presenečenje. V loži, ki nam je bila dodeljena ni manjkalo hrane in napitkov. Toda bolj pomembno od tega je bil obisk dela novega vodstva kluba pred začetkom tekme ter rokovanje z vsakim prisotnim veteranom. Med polčasom (kljub vodstvu gostov) pa nas je obiskal sam predsednik g. Dellius in nam privoščil poleg ostalega tudi fotografiranje z njim, kar smo s pridom izkoristili. Res lepa in pozorna gesta ter uresničevanje napovedi predsednika na skupščini, ko je odločno poudaril, da so veterani pomemben sestavni del vsakega organiziranega kluba. Seveda s tem ne želim niti v najmanjši meri zanikati sodelovanje bivšega predsednika g. Mandarića. Tudi on je veliko prispeval veteranom :

  • kritje stroškov prednovoletnih srečanj veteranov,
  • zagotovitev športne opreme za naše aktivnosti in
  • zagotovitev uporabe igrišča z umetno travo v Jami za Bežigradom (za vadbo, kar nismo izkoristili in za igranje prijateljskih tekem).

Gospoda Mandarića nam v njegovem mandatu sicer ni uspelo dobiti v našo sredino, vendar  njegov prispevek vseeno znamo ceniti.

Toda sinočnji primer novega predsednika in najbližjih iz njegovega vodstva, nas je dejansko zelo in pozitivno presenetil. Večina nas je bila res presenečenih. Sam sicer menim, da gre dejansko za nadaljevanje izrečenega s strani g. Delliusa na skupščini kluba, na kateri sem bil udeležen. Morda je škoda, da nas sinoči ni bilo še več. Manjkali so namreč nekateri, ki sodijo v krog veteranov. Zato moramo ta odnos in pozornost izkoristiti še bolj, v vseh pogledih. Najprej pa z utrjevanjem članstva, številčnejše udeležbe na tekmah članskega moštva. Verjamem tudi, da lahko poleg nalog, ki jih že opravljamo, združeni in enotni lahko še prispevamo njegovo vrnitev na nekdanji (Yu) nivo, nivo daleč najboljšega kluba v Sloveniji. Večina starejših veteranov je močno zaznamovala Slovenijo in Olimpijo v jugoslovanskem nogometnem  prostoru. Zagotovo ga ni med nami, ki tega obdobja ne bi spoštoval, ali bi celo pljuval po tej bogati nogometni zgodovini.

Upamo in pričakujemo, da bo zato v naslednjih tekmah in naslednjih obdobjih veliko več drugačnih rezultatov od sinočnjega.

Za nas veterane pa ta lepa gesta predsednika in njegovih najbližjih sodelavcev nudi priložnost, da postanemo cenjeni del cenjenega nogometnega kluba Olimpija.

Janez Zupančič

O potezah novega predsednika in njegovih sodelavcev je bil objavljen tudi lep zapis v EkipiSn, 28.10.2021, stran2
Del prisotnih veteranov pred začetkom tekme. Zbralo se nas je precej več. (Foto DV;ZM)
Seveda smo morali tudi nazdraviti.
Zagotovo je bil najstarejši med nami Zoran Matović. Izkoristil je priložnost in na sliki je skupaj z novim predsednikom g.Delliusom.
Priložnost za foto.., s predsednikom je izkoristil tudi sin Sanija Trga. Na sliki so še Jože Škafar, Zoran Matović in Dinko Vrabac.
Tudi jaz sem moral izkoristiti priložnost za sliko skupaj s predsednikom (Foto DV in ZM)