Danes zvečer ob 20.15 uri je na sporedu pomembna tekma za naše člansko moštvo. Na stadionu Stožice prihaja Mura iz Murske Sobote. Težko je podvomiti o tem kakšno tekmo je mogoče pričakovati.

Mura je zanesljivo moštvo te jeseni. Položaj na lestvici tega sicer ne kaže. Zato pa je potrebno vzeti v obzir, da imajo gostje ekipo, ki zastopa Slovenijo v evropskih tekmovanjih, v Konferenčni ligi. Gre sicer za tekmovanje tretjega ranga, vendar pa v tem tekmovanju nastopajo tudi velikani evropskega nogometa. V skupini z Muro je npr. tudi angleški Tottenham. K temu je potrebno dodati še, da se Mura, kljub temu, da še ni osvojila nobene točke v skupinskem delu te lige, ni osramotila in je dokaj dostojno predstavljala slovenski nogomet.

Zato se bo verjetno splačalo v živo videti, najprej pa korektno pozdraviti Muraše. Ti v Ljubljano zanesljivo ne prihajajo samo igrati tekmo, ampak tudi doseči ugoden rezultat.

Naše člansko moštvo je povsem pri vrhu lestvice. Tri izgubljene točke v Kidričevem predstavljajo manjko, ki ga bo potrebno nadoknaditi do konca jesenskega dela.

Podpora gledalcev bo pomembna. Prisotno bo verjetno tudi veliko navijačev iz Murske Sobote, ki znajo pripraviti ustrezno vzdušje. Zagotovo pa bo veliko tudi domačih navijačev, od katerih bodo Green Dragonski poskrbeli že za premoč na tribunah.

Pričakujem, da bo na tekmi tudi večje število veteranov, bivših igralcev NK Olimpija in ostalih članov ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana. Zato naj bo ta zapis tudi vabilo na večerno nogometno tekmo.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana