Včeraj je umrl nekdanji nogometaš NK Olimpija Ljubljana Milovan Nikolić.  Bil je  eden tistih nogometašev, ki je uspela NK Olimpija pripeljati v letu 1965, na najvišji tedanji, jugoslovanski nogometni nivo.

Milovan  je bil v nogometu popolno prisoten celo življenje. Po končani igralski karieri je postal tudi ugleden nogometni sodnik, kasneje delegat in kontrolor sojenja. Bogato znanje iz igralske kariere je znal odlično uporabiti na igrišču v vseh teh njegovih vlogah. Nepogrešljiv je postal tudi  pri prenašanju znanja na bodoči sodniški kader. Vedno je našel tudi čas za predavanja na raznih  trenerskih seminarjev, kjer je lahko objektivno utemeljil in obrazložil  morebitno sporne  sodniške odločitve.

Zaradi značilnega, mirnega in korektnega pristopa je bil izjemno cenjen v vseh nogometnih krogih.

Lahko je zapisati, da je za večno odšlo še eno veliko nogometno ime, ki bo večno ostalo v spominu nekdanjih nogometašev ter sodnikov in delegatov preteklega in sedanjega obdobja.

Pred dvema letoma se je priključil tudi društvu veteranov Olimpije.

Ob njegovi smrti izrekam v imenu vseh članov športnega društva Veterani NK Olimpija Ljubljana in svojem imenu, iskreno sožalje vsem njegovim najbližjim.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana