14.marca 2022, na prvenstveni tekmi z NK Celje, smo prejeli ustno vabilo za sodelovanje na veliki humanitarni prireditvi v Šentjerneju. Vabila ni bilo mogoče zavrniti. Domačini, na čelu z g. Strgarjem in s podporo njihovega župana, so bili vedno izjemni organizatorji in gostitelji. Prvotno najavljeni termin je bil prestavljen. Petek 13.05.2022 pa je bil dan, ko je Šentjernej gostil veliko število, predvsem bivših nogometašev, ali drugače poznanih osebnosti, s humanitarnim namenom.

V tem drugem terminu smo imeli nekaj več problemov z udeležbo igralcev (za igro 6+1), vendar vse se je izšlo. Matični klub nam je izročil nekaj aktualnih simbolov kluba (podpisano majico, klubski šal, zastavico in…) in tudi dovolj igralcev je odšlo na pot s svojimi avtomobili, čeprav nam bi klub ob večji udeležbi zagotovil tudi avtobusni prevoz. To pozornost kluba moramo izkoristiti in storiti veliko več za promocijo imena OLIMPIJA.

Našim igralcem na fotografiji spodaj, se moram zahvaliti za sodelovanje. Tudi igrali so dobro, kljub temu, da je bilo povprečje bližnje 70-tim letom. Deležni so bili tudi velike pozornosti, saj so jih gostoljubni domačini kar s kočijo odpeljali na prizorišče končnega dogodka – izvedbe humanitarne akcije in seveda obilne pogostitve, kar so povedali fantje. Fotografije in video pa se je pojavil tudi na družbenem omrežju.

Koliko pozornosti so domačini namenili tej humanitarni akciji je razvidno tudi iz priloge spodaj, ki je bila javno objavljena v športnem dnevniku EkipaSn.

Po več kot dveh dolgih letih, nam je po koronavirusnem obdobju uspelo ponovno igrati tekmo. Druženje mora biti v ospredju, zato je ta zapis poziv tudi ostalim (predvsem mlajšim), k našim akcijam v tem letu.

Zahvala pa tudi gostiteljem v Šentjerneju. Nikoli ne pozabijo na nas. Vsako prireditev izvedejo na visokem nivoju, zato se bomo vedno odzvali vsakem njihovem vabilu.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Opomba : akcije se nisem mogel udeležiti. Zapis je izdelan na podlagi sporočil, ki so mi jih pošiljali, ali poslali kasneje naši igralci, ki so bili prisotni v Šentjerneju.

S-1 : vabilo organizatorjev humanitarne akcije – nogometnega turnirja, ki je bilo objavljeno v športnem dnevniku EkipaSn, dne 12.05.2022, stran 8.
S-2 : Naše moštvo na tekmi v Šentjerneju (Foto : MK).