Po dolgem času smo bili veterani Olimpije ponovno na igrišču. Na povabilo nekdanjih igralcev ELAN STUDIO D (ob 30 letnici) smo se tega dogodka, ki je imel tudi humanitarno noto tudi udeležili, kljub slabemu vremenu. V Novem mestu je nogomet ponovno v vzponu, saj NK Krka trenutno vodi na lestvici druge lige. Zagotovo bodo storili vse, da jim uspe in s tem v Novo mesto vrnejo prvoligaški nogomet.

Veliko bivših igralcev, ki so že predstavljali Dolenjsko regijo na prvoligaškem nivoju je bilo sinoči na igrišču. Tokrat pa smo bili tudi mi v zelo kvalitetni zasedbi, zato ni odveč predstaviti naše moštvo in sicer : Matović Zoran, Jermaniš Alfred, Rajšel Srečko, Trgo Sani, Židan Gregor, Jolić Goran, Mitraković Željko, Novak Đoni (kapetan ekipe), Ratajec Zlatko in Hrovatič Tone. Zaradi poškodbe ni igral Prelogar Jože, Cimirotič Sebastijan, pa kljub zagotovilu in potrditvi, na tekmo ni prišel. Odsotni so bili še nekateri zaradi poškodb, ali obveznosti (trening, tekma). Zaradi slabega vremena je bilo dogovorjeno igranje 2 x 20 minut. Potek tekme ni potrebno posebej izpostavljati. Proti precej mlajšim nasprotnikom (ocenjujem, da je razlika znašala med 15 in 20 let), je bil dosežen neodločen rezultat 1:1. Izenačili smo z izjemnim prostim strelom Jolića. Fantje so igrali odlično in pretežni del igre s posestjo žoge ter organizirano igro preprečili mlajšim domačim prevlado nad določenimi drugimi elementi nogometne igre.

Dogajanje na igrišču so popestrili tudi domači navijači, kar je razvidno iz ene izmed priloženih fotografij, zato je bilo padanje dežja sekundarnega pomena.

Toda ob tem dogodku moram zapisati še naslednje :

  • zahvalo domačim organizatorjem, najprej za povabilo, gostoljuben sprejem in pogostitev po koncu tekme. Dodatno se zahvaljujem še Janezu Grudnu, nekdanjemu odličnemu igralcu, s katerim sva brez problemov urejala in usklajevala vse podrobnosti za ta dogodek;
  • zahvalo vsem našim igralcem, ki so se udeležili te tekme. Pri tem je npr. Alfred Jermaniš prišel iz Kopra s svojim avtomobilom direktno v Novo mesto. Goran Jolić je prestavil trening v SAK Celovec, Đoni Novak je tudi predčasno zapustil svoj lokal, z avtom je prišel tudi Gregor Židan, saj je svoje obveznosti v Ljubljani zaključil šele ob 17.15 uri. Z avtom je prišel tudi Sani Trgo in s seboj pripeljal svojega sina in še dva mlada navijača;
  • zahvala gre tudi matičnemu klubu. Nobenih problemov ni bilo. Iz Ljubljane smo odšli z avtobusom, ki nam ga je zagotovil direktor kluba g. Barišić.  Klub je zagotovil tudi darilo za gostitelje. Vse zadeve s klubom je korektno koordiniral in izpeljal Domen Japelj. Skratka s pomočjo matičnega kluba smo to srečanje lahko brez problemov realizirali;
  • črna pika gre samoigralcem, med katerimi morda nekateri bolj iščejo možnost, da se izognejo takšnim druženjem, kot pa da bi se (kljub morebitni zasedenosti) ustrezno organizirali. Seveda ne gre metati vse v isti koš. Vendar klubu, ki ima najbolj bogato nogometno zgodovino v Sloveniji se preprosto mora sodelovati. Zamer ni oziroma jih ne sme biti. Predvsem to velja za mlajšo generacijo, ki bo morala prej, ali slej nadomestiti starejše.

Izpostaviti je treba še nekaj. V našem moštvu je bil vratar 74-letni Zoran Matović. Za njim je dolga in uspešna kariera. Njegov sinočnji nastop, v katerem  v 1.polčasu je bil preprosto odličen. Samo eno žogo (spolzko) je malo izpustil. Vse ostalo pa je bilo z odliko. Držal je ničlo. V 2.polčasu ga je nadomestil igralec gostiteljev. Če malo usmerim pogled nazaj Zoranov nastop predstavlja več kot 55-letno obdobje aktivnega branjenja, na prvenstvenih in prijateljskih tekmah. Čestitke Zoran.

Na tekmi sta bili prisotna tudi člana našega društva Jože Škafar in Jože Mehle. Na klopi pa smo bili : Rade Vujnovič, poškodovani Jože Prelogar in Janez Zupančič.

Lep in prijeten dogodek je za nami. Vsi, ki smo bili sinoči v Novem mestu smo enotni, da bomo prisotni še na podobnih srečanjih. Odprta vrata, toda brez posebnih prošenj puščamo tudi vsem ostalim.

OLIMPIJA GRE NAPREJ.

Vabljeni na tekmo članskega moštva na stadionu Stožice. Začetek tekme ob 17.30 uri. Nasprotnik Tabor Sežana.

Opomba : prispevek ni lektoriran.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Plakat – Vabilo na nogometno-humanitarni dogodek – Novo mesto 30.09.2022
Naše moštvo pred tekmo v Novem mestu, dne 30.09.2022 (JZ)
Skupna fotografija veteranov Studia D (Nm) in Olimpije, dne 30.09.2022, v Novem mestu (JZ)
Za lepo kuliso in vzdušje na tekmi veteranov 30.09.2022, so poskrbeli domači navijači (JZ)