Pomembna tekma s Koprom in zaslužena zmaga Olimpije je imela tudi posebno nogometno ozadje. Ne neposredno na igrišču, ampak na tribunah. Natančneje v prostorih lož 8 in 9, ki jih je veteranom Olimpije namenilo novo vodstvo kluba.

V naslovu tega prispevka je del zgodbe nekoliko že predstavljen. Tekma se je začela ob 15.00 uri. To je bila priložnost, da je Darko Bajec, nekdaj odlični igralec mladinskega moštva Olimpije in kasneje Mercatorja (Svobode) v 2.jugoslovanski ligi, na tekmo pripeljal svojega sina Luko. Razumljivo je, da je Luka prav zaradi očeta velik, velik navijač Olimpije in tudi velik privrženec nogometa. Čeprav ga je bolezen potisnila v invalidski voziček, Luka za ogled nogometnih tekem ni bil (vsaj upam) preveč prikrajšan. Oče Darko je znal poskrbeti, da je Luka z nami potoval tudi na veteranske tekme in skrbel za svojevrstno, zabavno vzdušje, največkrat usmerjeno ocenjevanju učinka igralcev na igrišču. Zelo dobro in že dolgo pozna vse igralce in zato je učinke posameznih igralcev  vedno kritično presojal.

Da je velik pristaš Olimpije, je razvidno iz priložene fotografije spodaj. Luka je bil v zeleni trenirki. Med polčasom tekme pa je bil deležen posebne pozornosti. Predsednik kluba g. Adam Delius je kot običajno prišel pozdravit veterane v ložo. Tokrat je najprej pozdravil Luko ter izmenjal z njim in očetom Darkom nekaj besed.  Luki je obljubil tudi povsem nov zeleni dres, ki ga je po nekaj minutah tudi prejel. Prijazna sodelavka v klubu ga.  Alma, mu je dres izročila in tudi privolila, da se pridruži Luki na skupni fotografiji.

Ta dogodek in na koncu zmaga nad Koprom je tokrat tudi Lukova zmaga ter zmaga odnosa vodilnih v klubu – tokrat predsednika g. Deliusa in seveda ostalih, ki so dogodek omogočili.  Poleg številnih drugih novic o Olimpiji, ki niso povezane s stanjem na igrišču, naj  bodo takšne in podobne novice korak k boljšemu vzdušju in dogajanju izven kluba.

Pa še to. Če bodo termini tekem popoldanski, nobena ne bo minila brez Luke.  

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Luka Bajec prejema dres Olimpije, med polčasom tekme proti NK Koper, 30.10.2022 (Foto-MJ)