Po treh letih (v času korone smo vsa srečanja ukinili), smo se ponovno srečali člani športnega društva veterani NK Olimpija Ljubljana. Člani društva smo bivši igralci Olimpije in nekdanji najbližji simpatizerji (veliki navijači) tega kluba, iz časov jugoslovanske lige.

Tokrat ocenjujem, da nas je bilo največ, čeprav se jih je kar nekaj tik srečanjem opravičilo zaradi bolezni, ali drugih zadev. Nekateri pa se na vabilo sploh niso odzvali.

Gostitelj srečanja je bila Restavracija Farao, v Črnučah, ki jo vodi nekdanji odlični nogometaš Olimpije, drugih klubov v tujini in tudi slovenski reprezentant, Đoni Novak. Takoj je potrebno izpostaviti, da se je Đoni tudi tokrat zelo izkazal v vlogi gostitelja in bil tako, kot nekdaj na igrišču neustavljiv, dokler nismo zvečer tega srečanja zaključili.

V prijetnem vzdušju za katerega so znali poskrbeti vsi prisotni, je potrebno izpostaviti naslednje :

-uvodoma smo se spomnili na dva naša, žal že pokojna, velika igralca. Marko Elsner in Danilo Popivoda sta bila leta 2019 namreč še udeleženca tega srečanja;

-držimo se osnovne poti, ki je bila Markova ideja in ideja ustanoviteljev društva, da je cilj delovanja društva, da se bivši igralci in najbližji simpatizerji družimo in občasno igramo še kakšno tekmo;

-pri pregledu poslanih vabil in odzivnosti smo lahko ugotovili, da se nista odzvala direktor kluba g.Barišić in predsednik kluba g.Delius. Delno opravičilo je morda tudi dan srečanja, ki je tik pred Božičem, imenovana pa živita v tujini;

-vse več veteranov je prisotnih na tekmah članskega moštva, zato je bilo prisotno mnenje, da se mora sodelovanje in odnos z matičnim klubom še okrepiti. Veteranom mora biti dana pozornost, saj je predsednik g.Delius to upravičeno izpostavil na primopredajni skupščini;

-veterani smo odločni, da klubu pomagamo toliko, kolikor lahko oziroma v okviru potreb kluba. Nobenega dvoma pa ni bilo, da bo po koncu te tekmovalne sezone člansko moštvo osvojilo naslov prvaka. Olimpija mora po mnenju vseh postati tako suverena v Sloveniji, kot je bila v nekdanjih Yu časih. Jesenski del je bil izjemen, zato še korak naprej ne sme biti nobena ovira, ne glede na to, da podobno razmišljajo tudi v drugih klubih oziroma najbližji zasledovalci;

Po končanem uradnem delu je vse presenetil Vito Dimitrijević. Opisal je svojo nogometno pot iz Niša (Surdulice), v Ljubljano, probleme v Olimpiji, odhod iz Olimpije, možnosti igranja za Bayern, igranje v ZDA, v Cosmosu s Pelejem in Beckenbaurjem ter drugimi zvezdniki. Zelo je bilo zanimivo in poučno. Na koncu je Miloš Kadivnik vsem prisotnim izročil manjši album za slike. Na naslovni strani je Vito z obema že omenjenima asoma na hrbtni strani pa je še veliko drugih fotografij.

Številne teme so bile na sporedu ob našem srečanju. Vsega ni mogoče zapisati. Hitro so minevale ure. Nekateri so imeli še druge obveznosti. Uspelo nam napraviti še (osiromašeno) skupno fotografijo, da se bomo naslednjič lažje prešteli.

Presenečenje pa je sledilo ob odhodu večjega števila veteranov. Gospod Janez Hočevar je namreč pripeval 300,00 EUR v solidarnostni sklad ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana. Vplačilo v solidarnostni sklad je prostovoljno, z vplačilom na TRR društva : SI56 0700 0000 1485 645. Prepričan sem, da bomo v letu 2023 že lahko realiziralo kakšno solidarnostno pomoč.

Torej. Najlepši zaključek. Društvo je sicer tudi namenilo manjšo pozornost vsakemu udeležencu.

Prispevku je priloženo tudi nekaj fotografij. Še enkrat pa zahvala vsem, ki so bili prisotni in Đoniju Novaku, ki je ponudil prostor in za druženje in pogostitev, za kar je poskrbelo (tokrat) društvo.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Skupna fotografija udeležencev prednovoletnega srečanja članov ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana
Đoni Novak-Delovno. Na sliki sta še Dinko Vrabac in Jože Mehle, oba člana društva.
Vito Dimitrijević se je moral okrepiti, saj je kasneje v zelo zanimivi predstavitvi opisal svojo nogometno pot. Na sliki sta še Dinko Vrabac in Saša Šukurica.
Pred vhodom v prostor kjer je potekalo naše druženje, ima Đoni Novak nekaj simbolnih slik in.. o njegovih klubih, v času nogometne kariere. Olimpija ima osrednje mesto.
Še ena skupna fotografija prednovoletnega srečanja.