Danes ob 13.00 uri je bilo na pokopališču Pobrežje v Mariboru zadnje slovo od nekdanjega igralca NK Olimpija Toneta Čeha. V imenu društva veteranov NK Olimpija in matičnega kluba NK Olimpija, smo se od Toneta dostojno poslovili. Poleg tradicionalnega aranžmaja v zeleno-beli barvi, smo imeli tudi poslovilni govor.

Naša delegacija je štela 4 člane : Rudi Corn, Dinko Vrabac, Jože Mehle in Janez Zupančič. V Mariboru sta bila tudi Zlatko Klampfer in Nenad Protega, ter številni drugi iz Ljubljane, ki so Toneta poznali. Niso manjkali tudi bližnji nogometni prijatelji njegovega sina Aleša, tudi sorodniki iz Ljubljane ter Aleševi sodelavci iz Nogometne zveze Slovenije. Kar veliko, od vseh prisotnih, nas je bilo iz Ljubljane. Nekateri (tudi Tonetovi) nekdanji soigralci pa so se morali iz zdravstvenih, ali drugih razlogov opravičiti.

Seveda pa moram omeniti tudi številne Tonetove nekdanje soigralce iz Maribora ter mlajše trenerje in soigralce, ki so bili v nogometni karieri blizu Aleša in njegovih dveh sinov Marka in Tima.

V zelo kratkem času smo se morali žal posloviti od dveh velikih nogometnih imen iz najbolj uspešnega obdobja slovenskega nogometa. Zato naj bo današnje slovo Toneta Čeha, poziv vsem nekdanjim nogometašem, da skupaj storimo več za naša druženja in čim manj srečanj na takšnih žalostnih trenutkih, kot sta bila slovo od Mahmuta Kapidžića in današnje slovo od Toneta Čeha.

Ob koncu se moram zahvaliti članom naše (uradne delegacije), predvsem pa Jožetu Mehletu, ki ne želi nobenega nadomestila za opravljeni prevoz v Maribor in nazaj.

V nadaljevanju prilagam nekaj fotografij današnjega žalnega slovesa.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Žalni aranžma pokojnemu Tonetu Čehu. Ker je bil Tone najprej igralec NK Maribor je bil žalni trak v vijolični barvi (Foto:JZ).
“Delegacija” veteranov NK Olimpija (Dinko Vrabac, Rudi Corn-Tonetov soigralec iz leta 1965) in Janez Zupančič, na poti do mrliške vežice, na pokopališču Pobrežje v Mariboru (Foto:JM)
Zadnje počivališče Toneta Čeha v Mariboru. Družinski grob v katerem sta pokopana tudi njegova starša (Foto:JZ).
Za prevoz v Maribor je poskrbel Jože Mehle, član našega društva. Toneta je zelo dobro poznal (Foto:JZ).