Celoten zbor (formalni in neformalni), v torek 28.marca, je minil v zelo prijetnem vzdušju. Tudi obisk je bil zelo dober v primerjavi s preteklimi leti. Veliko se jih je tudi opravičilo, zaradi različnih obveznosti. Brez problema je bila dosežena potrebna sklepčnost (glasovalno pravico imajo samo bivši igralci). Zasedba tega dela prisotnih je bila tudi z nogometnega vidika zelo uravnotežena. Od vratarja Matovića, do napadalca na levi strani Rudija Corna. Ja, Rudi je pa res prava legenda. Bil je član moštva tiste čudovite Olimpije, ki se je v sezoni 1964/65 prvič uvrstila v 1. jugoslovansko ligo in tam ostala vse do sezone 1983/84.  V obdobju do osamosvojitve Slovenije v letu 1991, pa se je v 1. Yu ligo ponovno vrnila in jo potem tudi zapustila ter postala sestavni del nove 1. Slovenske lige.

Če sem še malo pri nogometu, bi bili na igrišču še naslednji udeleženci našega zbora : Matović, Jakopič, Vujnovič, Terčič, Bajec, Zupančič, Kadivnik, Sani Trgo, Dinko Vrabac, Jože Prelogar in Rudi Corn. Zagotovo bi zaigrali v sistemu 4:4:2.

S potrditvijo poročil ni bilo nobene ovire. Gradivo je bilo objavljeno, z vsemi podrobnostmi. Več odzivnosti pa je bilo na program dela za leto 2023.

Ob tem je bil posredovan najboljši predlog Jožeta Mehleta in sicer :

Ta Občni zbor oziroma prisotni na Občnem zboru, bi morali biti deležni večje pozornosti. Manjka kakšen prigrizek in ali.. Drži. Krivda predsednika, saj je društvo za ta primer prevzelo le obveznost plačila kave in napitka za vsakega. O tem, da je poleg tega predlagal še povečano  marketinško dejavnost ni potrebno pisati tukaj. Dejstvo je, da je osnovna vizija društva predvsem druženje bivših soigralcev (ne glede na število odigranih tekem, ali status in najbližjih tedanjih simpatizerjev – vizija in zahteva pokojnega Marka Elsnerja ter drugih dveh pobudnikov : Jože Prelogar in Rade Vujnovič).

Ostali predlogi, ali zaključki pa so bili :

  • Izvoljen je bil novi član IO Sani Trgo, ki bo zadolžen izključno za izbor predvsem mlajših veteranov za igranje prijateljskih tekem, na katere smo vabljeni  veterani Olimpije. Zamenjal je Miho Kebeta, ki se nerazumljivo že dalj časa ne odziva na naše pozive;
  • Nedvoumno je, da  prisotni povsem NK Olimpija, saj je NK Olimpija nastala in se razvijala prav z našo prisotnostjo in številnimi drugimi bivšimi igralci, ki pa se v društvo formalno in očitno ne želijo vključiti, čeprav se jih redno vabi na vse tekme;
  • Trenutno ni sporno, ali pa morda podcenjeno sodelovanje z matičnim klubom. Imamo brezplačen vstop, zagotovljeni sta nam dve loži, poleg glavne lože. V obdobju, ko klub vodi novo vodstvo smo bili občasno deležni tudi pogostitve. Na začetku, ali med polčasom tekem članskega moštva smo bili deležni tudi obiskov predsednika g. Deliusa in ostalih članov vodstva kluba. V obdobju, ko je bil direktor kluba g. Marko Čepelnik pa smo uspeli v vodstvo kluba vključiti tudi predstavnika veteranov;

Kljub temu pa je bila podana pobuda oziroma še boljše zahteva, da moramo za ogled tekem imeti stalno mesto (večkrat smo se morali že seliti, kar pa ni bil poseben problem glede na število gledalcev), ki smo ga pripravljeni v času tekem sami urediti s simboli Olimpije. Zato je bila predlagana 3-članska delegacija v sestavi : Zupančič, Vujnovič in Prelogar, ki čim preje opravi razgovor z vodstvom Olimpije;

  • Prisotna Matjaž Marinčič in Jože Škafar sta v povezavi z uspešnimi začetki NK Olimpija v jugoslovanskih časih, osvetlila dogodke (odnos, pozornost in sodelovanje) oziroma njuno vlogo. Gre za zelo zanimive zadeve. Upravičene za poseben prispevek.

Po končanem Občnem zboru, se je v lepem vremenu druženje še nadaljevalo. Zunaj, ob lepem vremenu. Zaradi obveznosti pa sem  moral predčasno oditi.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana