Zelo kratko je bilo obdobje, ko smo bili seznanjeni z novico o težki bolezni Jedinka Perice. Težko je bilo verjeti, da se bori za življenje. Poznali smo ga kot izredno bojevitega igralca na igrišču in zato smo pričakovali, da bo zmagal tudi to bitko. Toda, zgodilo se je najhujše. V 68. letu starosti nas je za vedno zapustil.

Za vedno na s zapušča dolgoletni igralec in trener v NK Olimpija ter tudi dolgoletni trener v številnih drugih klubih v Slovenije.

Slovenija je postala njegov drugi dom. Tu si je ustvaril družino in dom. Po prenehanju trenerskega dela, se je posvetil gostinstvu. Njegov oziroma družinski bistro Svečka v bližini Ruskega carja v Ljubljani, je postal zbirališče številnih nogometašev in drugih nogometnih prijateljev.

V imenu društva Veteranov Olimpije in v svojem imenu izrekam družini iskreno sožalje.

Zadnje slovo od pokojnega Jedinka Perica, bo v četrtek 11.05.2023, ob 12.00 uri, izpred mrliške vežice sv. Antona, pokopališče stare Žale.

JEDINKO, POČIVAJ V MIRU.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Jedinko Perica -Trener NK Olimpija, leta 1999 na povratni tekmi za Pokal UEFA, z Anderlechtom, v družbi z Damirjem Vrabcem.
Moštvo NK Olimpija 15.09.1999, na povratni tekmi za Pokal UEFA z Anderlechtom. Trener je bil Jedinko Perica. V letu 1999, sva kar tesno sodelovala v klubu.