Deževen, turoben- žalosten dan je bil včeraj. Na vreme ni mogoče vplivati, tudi na prerano smrt Jedinka Perice, nekdanjega nogometaša in trenerja v NK Olimpija ni bilo mogoče vplivati. Bolezen je premagala človeka z ogromno energije, ki jo je razdajal v igralskih in trenerskih sredinah Olimpije in več drugih klubih v Sloveniji. Pred prihodom v Slovenijo pa v Bosni in Hercegovini. Ni bil samo nogomet, tudi velika pozornost in skrb za  svojo družino, kar je bilo mogoče slišati v zelo čustvenem nagovoru, pred položitvijo žare s posmrtnimi ostanki v grob na ljubljanskih Žalah.

Toda slovo Jedinka, je bilo kljub stalnemu deževju zelo, zelo svetel trenutek slovesa. Takšno slovo si je s svojim delom in odnosom tudi zaslužil. Veliko število prisotnih, med katerimi v ospredje postavljam njegove nekdanje soigralce, ali varovance, ki jih je treniral iz vseh delov Slovenije. Od Primorske do Prekmurja.

Svoj prispevek s poslovilnim govorom in žalnim aranžmajem smo dali tudi veterani športnega društva Olimpije,  v  našem imenu in imenu matičnega kluba Olimpije.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Zadnji počitek Jedinka Perice v mrliški vežici na Žalah (Foto:ZJ)
Veliki srček za Jedinka Perico (Foto:ZJ)
Zadnje slovo – Poslovilni govori (Foto:ZJ)
Zadnje slovo (Foto:ZJ)