Včeraj sem na družbenih omrežjih zasledil, da naj bi bila v Olimpiji ponovno aktivirana številka 7. Številka dresa, ki ga je nosil žal že pokojni Danilo Popivoda. DANILO, eno najsvetlejših nogometnih imen v Olimpiji in bivši skupni državi Jugoslaviji. Ne gre pa pozabiti tudi njegove trenerske vloge, v samostojni Sloveniji, tako na klubski, kot reprezentančni ravni.

Zato ponovno aktiviranje njegove uradno upokojene številka pred slabima dvema letoma, za katero se je zavzel in tudi uresničil tedanji predsednik g.Milan Mandarić, ni mogoče.

To dejanje je bilo uradno, pred številnimi navijači in zato je nesprejemljivo, da se v tako kratkem obdobju lahko zgodi kaj takšnega.

Verjamem, da bo sedanje vodstvo to veliko napako ugotovilo in odločitev spremenilo

Veterani Olimpije takšne odločitve ne sprejemamo in najostreje protestiramo proti takšni odločitvi. Na skupščini kluba ob prevzemu sedanjega vodstva smo dobili s strani predsednika g.Deliusa zagotovilo za najboljši odnos z bivšimi igralci kluba (veterani). To spoštujemo in smo spoštovali, pri vseh zadevah, ki so povezane z veterani.

Povsem nepotrebna je bila takšna odločitev (upam, da je res lapsus) in vznemirjanje ljubiteljev Olimpije.

Številka našega Danila je upokojena in tako mora tudi ostati. Vse bomo storili, da ne bo sprejeta v uradne evidence (tudi če bi Ronaldo prišel v Ljubljano).

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana