Kako začeti ? Izjemen nogometni večer v Ljubljani. Izjemna predstava nogometašev v zeleno-belih dresih. Po začetni iniciativi gostov in tudi vodstvu, hitro izenačenje in tudi prevlada na igrišču. Organizirana, kolektivna igra naših in posamične akcije nogometašev Ludogorca, tokrat niso šle v prid gostom. Tako je bilo že na gostovanju pri njih in že takrat so šla razmišljanja v smeri. Serijskega bolgarskega prvaka se da izločiti. Kljub dramatičnim dogodkom v sodnikovem podaljšku, je zmagal kolektiv. Kolektiv z dvema izjemnima posameznikoma. Kapetan Elšnik z dvema goloma, vratar Vidovšek pa z obranjeno 11-metrovko in številnimi uspešnimi intervencijami. Slabega igralca na strani Olimpije ni bilo. Razlike v učinku pa seveda razumljive.

Sreča, bo nekdo rekel, ob stativi gostov, ki so takrat imeli že igralca manj na igrišču. Ne sreča. Takšen je bil pač strel proti golu. Tudi Olimpija je imela podobno priložnost (Sešlar), morda še lepšo. Zato sedaj naštevati še druga dogajanja na igrišču, kot npr. vmesni pritisk gostov v 2.polčasu, je odveč.

Izšlo se je tako, kot se je moralo. Ekipa si je napredovanje več, kot zaslužila. Gremo naprej. Ni potrebno razmišljati o konferenčni ligi. Če bo spodletelo, je ta zagotovljena, če ne bo je najprej na vrsti še Liga Evropa. Razmišljanja oziroma cilji pa morajo biti usmerjeni kar na tekmovanje, v katerega se je Olimpija uvrstila (Liga prvakov). No res je. Skok (preskok) bi bil ogromen. Toda najprej je treba imeti pred očmi uspeh v osnovnem tekmovanju. Če pa se zalomi, pa ostane še nekaj, kar je bilo dolgo nedosegljivo za Olimpijo in Ljubljano. Nadaljnje nastopanje na evropskem nivoju.

Sinoči je res lepo biti v vlogi nekdanjega igralca Olimpije.

Vsa čast tudi navijačem. Brez dimnih zaves, brez drugih pirotehničnih sredstev. Vsi na stadionu, razen maloštevilnih bolgarskih navijačev, smo stoje dočakali slavje. Ni bil potreben podaljšek. Zato je poskrbel kapetan Elšnik z izrednim udarcem po podaji iz kota. Nato pa še vratar Vidovšek z obranjeno 11-metrovko (moja pripomba : tako se v odločilnem trenutku ne izvaja). Bil pa sem pred izvajanjem trdno prepričan, da gola ne bo. Ni bilo niti podaljška tekme.

Ekipa Olimpije si je takšen rezultat zaslužila že v rednem delu tekme.

Janez Zupančič

Kar razumljivo je (delno), da ob takšnem dogajanju v zadnji minuti tekme oziroma sodnikovem podaljšku, navijači po zadnjem sodnikovem žvižgu, niso zdržali na tribunah (Foto :JZ)