Tako, kot je naše člansko moštvo polno angažirano v domačem in evropskem tekmovanju, je na vidiku tudi zelo aktiven september za veterane NK Olimpija Ljubljana.

V mesecu septembru so načrtovane naslednje aktivnosti :

  1. v petek 8.09.2023, ob 17.30 uri, gostovanje v Ivančni Gorici z domačimi veterani. Tekma je v sklopu jubileja tega kluba. Domači organizatorju pričakujejo zanesljiv odziv ;
  2. v soboto 9.09.2023, v popoldanskem času (ura še ni natančno določena), gostovanje v Ljubnem ob Savinji. Tekma je organizirana v humanitarne namene. Gostovanje je bilo dogovorjeno že dve leti nazaj. Trenutno je zaradi katastrofalnih poplav vprašanje, ali bo tekmo mogoče igrati. Posledice so namreč grozovite. Vsekakor pa se moramo vabilu odzvati, če bo domačinom uspela vsaj delna sanacija posledic vodne ujme;
  3. v soboto 16.09.2023, pred velikimi derbijem med Olimpijo in Mariborom, tudi srečanje veteranskih moštev. Tekma je potrjena. Vse moramo storiti, da veterane Maribora lepo sprejmemo in se pred glavno tekmo tudi sami predstavimo, verjetno na pomožnem igrišču v Stožicah.

Pozivam vse aktivne veterane in bivše igralce Olimpije, da ustrezno načrtujejo svoje druge aktivnosti (trenersko in drugo delo) in se zanesljivo udeležijo načrtovanih prijateljskih srečanj.

Vsaka tekma ima svojo vrednost in pomen (1T.jubilej; 2.T-humanitarni namen;3.T-tradicija), zato pričakujem popoln odziv vseh še aktivnih veteranov.

Zaradi zagotovitve ustreznega števila igralcev za vsako od omenjenih tekem, je prijava prisotnosti na tekmah obvezna za vse tri tekme in ne samo npr. za tekmo z Mariborom. Prisotnost oziroma prijave se bodo evidentirale do četrtka 31.08.2023 oziroma najkasneje do nedelje 3.09.2023, podobno kot za udeležbo na domačih in evropskih tekmah članskega moštva (SMS sporočilo igralca-veterana, za vse tri tekme z enim sporočilom).

Podrobnosti še sledijo, na tej spletni strani.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana