Dvomov ni več. Naše člansko moštvo ne bo nastopalo v Ligi prvakov. Zato pa je odprta pot do Lige Evropa. Menim, da je možno premagati potencialna nasprotnika. Zanesljivo pa je nastopanje v jesenskem delu Konferenčne lige, kjer prav tako ne bo manjkalo atraktivnih in ogleda vrednih nasprotnikov iz Evrope.

Vse bo odvisno od dogajanj neposredno na zelenici. S polnim stadionom (kot proti Galatasarayu in malo manj proti Ludogoretsu) pa je potrebno ustvariti ustrezno vzdušje. Tudi igralcem bo lažje.

Društvo veteranov se je na obe evropski tekmi zelo dobro odzvalo. Verjetno bo tako tudi pri naslednjih evropskih tekmah.

Toda manjše razočaranje je bil obisk tekme domačega prvenstva z Domžalami. Ker je klub namenil ves iztržek prodanih vstopnic za pokrivanje stroškov katastrofalnih posledic poplav, je bilo pričakovati, da bo odziv gledalcev temu primeren. Ni bilo tako.

Prav tako je bil (trenutna ocena) le povprečen odziv, tudi veteranov. V pozivu za obisk tekme je bilo posebej izpostavljeno, da v primeru objektivne odsotnosti (dopust, druge obveznosti, itd.) vsak veteran prispeva za to solidarnostno akcijo vsaj ceno vstopnice (12,00 EUR), z nakazilom na TRR društva iz katerega bodo zbrana sredstva nakazana na TRR kluba. Klub nas je že javno vključil v soorganizatorje te akcije.

Akcija zbiranja solidarnostnih sredstev bo  ponovljena v prvenstveni tekmi s Celjem, ki bo na sporedu v nedeljo 27.avgusta 2023, z začetkom ob 20.15 uri.  Vmes pa sledi še prva tekma za nastop v ligi Evropa, proti zmagovalcu dvoboja med Qarabagom/HJK Helsinki.

Odziv veteranov na prvo solidarnostno akcijo je bil naslednji. Vsi prisotni na tekmi so prispevali določen delež (med 10,00 in 20,00 EUR), dva pa sta znesek nakazala takoj po prejemu obvestila, 11.08.2023. Nakazila za prisotne in nekatere odsotne na tekmi, so prispela še v ponedeljek 14.08.2023 in včeraj 16.08.2023.

Kar veliko število tistih, ki so bili prisotni na evropskih tekmah z Ludogoretsom in Galatasarayem, pa se še ni odzvalo.

Menim, da moramo biti vsi v društvu enotni, zato pričakujem nakazila za solidarnostno pomoč od vseh, od nekaterih pa še razliko v ceni za vstopnico na tekmi z Galatasarayem.

Zato bom zapisal še naslednje. Prednost pri pridobitvi vstopnic za vse jesenske evropske tekme bodo imeli v prvi vrsti tisti člani našega društva, ki so (ali bodo) vsaj 2 dni pred  naslednjo evropsko tekmo pokrili vse tisto, kar so zagotavljali, na TRR društva. V ospredju pa je vsekakor prispevek za solidarnost (lahko različni zneski, minimum pa cena dnevne vstopnice za tekmo s Celjem).

S tem bomo vsi veterani pokazali, da naš interes za sodelovanje s klubom ni samo enosmeren.

Po tekmi s Celjem, bo na tej spletni strani objavljene vse transakcije, vključno s plačili članarine za novo tekmovalno sezono 2023/2024 (od 1.07.2023, do 30.06.2024).

Lep pozdrav, v pričakovanju popolnega odziva,

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana