Nogometni klub Ivančna Gorica nam je poslal vabilo za igranje prijateljske nogometne tekme med veterani domače ekipe in našim veteranskim moštvom.

Vabilu smo se morali odzvati. Domači klub oziroma športno društvo praznuje 50-letnico obstoja. To želijo obeležiti na primeren način. Program tega dogodka v petek dne 08.09.2023 je naslednji :

  1. uradni začetek praznovanja in podelitev priznanj najbolj prizadevnim športnim delavcem, ob 17.00 uri na stadionu v Ivančni Gorici,
  2. prijateljska tekma Veterani NK Ivančna Gorica : Veterani NK Olimpija Ljubljana
  3. zaključek, družabno srečanje, v gostinskem lokalu v Ivančni Gorici.

Domačini so torej pripravili program, v katerem so posebno mesto namenili tudi nam. Veliko igralcev in tudi nekateri trenerji iz NK Olimpija je bilo v preteklem obdobju povezanih z NK Ivančna Gorica. Prav zaradi tega, predvsem pa zaradi njihovega praznika, smo se dolžni primerno odzvati. Sestaviti moramo ekipo, ki bo dostojno zastopa ime in ugled NK Olimpija Ljubljana.

Želim pa omeniti še naslednje. V soboto 09.09. bi morali gostovati v Ljubnem. Zaradi katastrofalnih poplav in ogromne škode, ki je nastala na tem območju, bo gostovanje skoraj zanesljivo odpadlo. Menim, da je to tudi pravilno. Vsi napori gredo v smeri najboljše sanacije stanja, predvsem za tiste, ki so ostali brez svojih domov. To srečanje moramo prestaviti in ga realizirati v primernejšem času, kjer bo celoten program prednostno namenjen humanitarni pomoči domačemu nogometnemu klubu.

Zato pa ne odpadlo prijateljsko srečanje med veteranskima moštva NK Maribor in NK Olimpija. To srečanje bo na dan velikega derbija v Stožicah, dne 16.09.2023. Začetek članske tekme še ni določen (verjetno v večernih urah). Začetek veteranske tekme bomo prilagodili začetku uradne prvenstvene tekme.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana