Na povabilo NK Ivančna Gorica, je naša veteranska ekipa odigrala prijateljsko tekmo z veterani NK Ivančna Gorica. 50 let delovanja kluba spada med obletnice, katerim se je potrebno odzvati. V konkretnem primeru pa gre še za klub, v katerem so igrali, ali pa bili tudi trenerji številni iz NK Olimpija. Naštevati imena in priimke vseh, je odveč.

Gre pa za klub z bogato nogometno tradicijo. Bili so tudi že prvoligaši, torej v najvišjem rangu. Imajo tudi lep stadion in pomožna igrišča, ki lahko zagotavljajo kvalitetno vadbo.

Trenutno člansko moštvo nastopa v Regionalni Ljubljanski ligi, mladinsko moštvo v 2.SML-Zahod, ostale selekcije pa v ligaških tekmovanjih MNZ Ljubljana. Skratka gre za zelo aktiven klub s številnimi selekcijami. Predsednik kluba je Rafael Koren, tudi nekdanji vratar tega kluba.

Vabilu se je bilo zato težko odpovedati. Storili smo vse, da se tega jubilejnega dogodka udeležimo.

Ponovno je bilo težko zbrati dovolj igralcev, kajti prav v tem času je veteranska reprezentanca NZS gostovala v Sežani, kjer so praznovali 100.obletnico kluba. V reprezentanci pa je kar nekaj igralcev, ki so bili v Olimpiji. Ker pa smo se z domačini pravočasno dogovorili, da lahko sestavimo mešani ekipi, je to bilo tudi realizirano.

Vseeno pa moram omeniti naše zastopstvo. Igralci, ki so prišli v Ivančno Gorico so bili naslednji : Trgo, Deisinger P., Avbelj, Mitrakovič, Jolič, Cirar, Lalovič, Krupič, tri pa so nam posodili še domači. Za dogajanje na igrišču med tekmo sta poskrbela Dinko Vrabac in Zoran Matovič, organizacijske zadeve pa je prevzel Matjaž Jakopič, ki je tudi predsednik nadzornega odbora našega društva. Sam sem bil tokrat odsoten, vendar pa tekoče na liniji z Matjažem Jakopičem, ki je uspešno realiziral vse dogovorjeno. Vsem se zahvaljujem, kajti primerno so zastopali ime in ugled NK Olimpija.

Takoj po tekmi sem dobil tudi kratko poročilo. Vsi so bili zadovoljni. Poleg tekme, so domačini v odmoru poskrbeli za podelitev priznanj najbolj zaslužnim v njihovem klubu. Dogajanje oziroma druženje nogometašev in klubskih funkcionarjev se je po programu nadaljevalo s pogostitvijo v gostinskem lokalu.

Prijetno in brez pripomb se je vse zaključilo. O zahvalah z domače in tudi naše strani je odveč pisati. Najvažnejše je, da smo opravili svojo misijo, predvsem pa to, da smo nekaj prispevali k ugledni obletnici NK Ivančna Gorica.

Korektno pa je tudi, da se zahvalim matičnemu klubu NK Olimpija. Tudi tokrat so v celoti sodelovali z nami in prispevali, da smo domačim lahko predali darilo. Pomagali so tudi pri kompletiranju športne opreme, s katero smo prvič nastopili v Bakovcih.

Dogajanje, ki je za nami, je zagotovo najboljša podlaga za ustrezno pripravo na srečanje z veterani NK Maribor. Ta tekma bo na sporedu v soboto 16.septembra 2023, z začetkom ob 16.15, kot uvod v veliki derbi med članskima moštvoma NK Olimpija in NK Maribor, ob 20.15 uri. N e glede na položaj na lestvici, ne more nobena druga tekma v domačem tekmovanju preseči rivalstva dveh največjih in najuspešnejših ligašev. Upam, da bomo tudi veterani lahko igrali tekmo v Stožicah, na pomožnem igrišču.

Na naše gostovanje v Ivančni Gorici se vračam s predstavitvijo nekaj fotografij, pred začetkom tekme.

Janez Zupančič Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Stadion v Ivančni Gorici 08.09.2023 (Foto:MJ)
Naša ekipa s strokovnim vodstvom, v Ivančni Gorici 08.09.2023 (Foto:MJ)
Ivančna Gorica, 08.09.2023 – Skupinska fotografija veteranov NK Ivančna Gorica in NK Olimpija (Foto-MJ)