Današnji dan je bil za vse nas, ki smo bili tako, ali drugače povezani z Radetom Vujnovičem – Coletom, težak dan.

Res nepričakovano nas je zapustil, premlad. Bolezen je bila očitno pretežka. Cole, večni optimist, podprt z veliko pozitivno energijo, je pred dnevi športno rečeno doživel prvi življenjski, usoden poraz.

Dolgoletni vrhunski nogometaš Olimpije, od ustanovitve Društva veteranov NK Olimpija pa član Izvršnega odbora in namestnik predsednika, bo povzročil kar veliko praznino pri tistih, najbolj ključnih dejavnikih delovanja društva. Vedno je bilo mogoče v dvomih dobiti njegovo odkrito, predvsem pa utemeljeno mnenje.

Čeprav je bil danes delovni dan, zadnje slovo pa se je začelo ob 10.30 uri, se je njegovega zadnjega slovesa udeležilo veliko število ljudi. Največ je bilo nekdanjih nogometašev. Prišli so praktično od povsod iz Slovenije. Še posebej pa je potrebno izpostaviti, da je bila prisotna večina tistih, ki so imeli priložnost igrati z njim v Olimpiji. Veliko se jih je tudi upravičilo. Veliko je bilo tudi do današnjega dne tudi telefonskih pozivov, SMS sporočil, povezanih s prezgodnjo smrtjo našega Coleta.

Dostojno smo se od Coleta poslovili v imenu veteranskega društva s standardnim cvetličnim aranžmajem v barvi Olimpije ter poslovilnim govorom.

Ganljivo pa je bilo poslušati iskreno slovo njegove hčerke Petre, ki je na najboljši način izpostavila najboljšega očija, njegovo skrb za družino. Kvartet štirih deklet pa se je v svoji vsebini in tonu povsem približal Coletovemu, mirnemu stilu, v njegovem življenju.

Vse to je mogoče zapisati ob tem žalostnem trenutku, ko smo se še zadnjič lahko vsaj poklonili njegovemu delu in celotnemu življenju. Žal nam Coleta ne bo več vrnilo. Poslovil se je še en vrhunski nogometaš iz vrst Olimpije, predvsem pa vrhunski človek.

Cole počivaj v miru na pokopališču Žale. Pridružil si se kar številnim bivšim soigralcem, ki so nas zapustili v nekaj letih.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Veliko nas je bilo danes 20.09.2023, ob 10.30 uri, na zadnjem slovesu od Radeta Vujnoviča, našega bivšega soigralca in namestnika našega športnega društva. (Foto:JZ).
Še mimohod, ko je bila žara s posmrtnimi ostanki Radeta Vujnoviča položena v večno počivališče na pokopališču Nove Žale, v Ljubljani. (Foto:JZ)