Z uvrstitvijo članskega moštva v skupinski del Konferenčne lige, se spreminjajo pogoji udeležbe članov društva veteranov NK Olimpija.

Vključno z začetkom nove tekmovalne sezone 2023/2024 in odigranimi tekmami evropskih tekmovanj, posebnih problemov ni bilo. Za tekmo z Galatasarayem pa je prišlo že do omejitev s strani kluba. Zaradi velikega interesa za to tekmo je društvo kupilo dodatnih 47 vstopnic (25,00 EUR/kom).

Poseben režim (30 vstopnic samo za bivše igralce, veterane) je veljal že za tekmo s Qarabagom in za tekoče prvenstvene tekme.

Poskušali smo doseči nekaj ugodnosti tudi za ostale člane našega društva in posredovali določene predloge.

Zadnja odgovora, ki smo jih prejeli sta naslednja :

  • Stalna sedišča bodo locirana na VIP2 sektorju, kjer vam dodelimo 30 sezonskih vstopnic.
  • Kartice uporabljajo izključno člani veteranov.
  • Dodatne sezonske vstopnice ponudimo po ceni 104,00€ na C tribuni, saj je A tribuna na skoraj vseh tekmah zaprta, kot zagotovo veste tudi sami.
  • Evropske VIP vstopnice s skontom 30% (sezonske vstopnice za evropska tekmovanja ne veljajo več!).

Opomba : e-sporočilo z dne 14.09.2023

Tudi  bivši igralci nismo  bili deležni ugodnosti (brezplačen ogled ) za tekme v skupinskem delu konferenčne lige.  Potem pa smo dobili odgovor, da je za obisk teh tekem cena vstopnic za VIP 2 naslednja :

  • Paket vstopnic z DDV: 344,93€, vključen catering
  • Posamična tekma z DDV: 114,98€, vključen catering

Opomba : e-sporočilo z dne 28.09.2023

Na kratko poslani odgovori kažejo na to, da  ugodnosti, ki smo jih bili deležni ne veljajo več oziroma veljajo za 30 udeležencev, izključno za tekme domačega prvenstva. Zato je obisk evropskih tekem (3) prepuščen vsakemu posamezniku. Za obisk domačih tekem pa moramo storiti vse, da izkoristimo možnost brezplačne udeležbe za 30 udeležencev. Še vedno pa bo veljala predhodna potrditev z SMS sporočilom vsakega zainteresiranega člana društva.

Seveda sodelovanje s klubom zaradi tega ni prekinjeno. Nasprotno. V konkretnem in konkretnem dialogu bomo poskušali z našimi predlogi nadaljevati. Na sedanje medsebojno sodelovanje osebno namreč nimam nobenih posebnih pripomb in zato optimistično pričakujem, da bomo lahko uveljavili ustrezen status veteranov v okviru matičnega kluba. Naj se samo nadaljujejo uspehi na igrišču.

O vsem tem bomo podrobno govorili na Izrednem Občnem zboru društva. Zaradi smrti Radeta Vujnoviča-Coleta smo namreč ostali brez pomembnega člana Izvršnega odbora.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana