Nekaj let zapored organiziramo veterani Olimpije skupno srečanje. Tako je bilo tudi včeraj. Naš gostitelj je bila Restavracija Farao, Brnčičeva ulica 13, 1000 Ljubljana-Črnuče. Če sem bolj konkreten pa je bil to Đoni Novak (lastnik) in seveda nekdanji odlični nogometaš Olimpije, slovenske reprezentance in klubov v tujini. Ni potrebno naštevati. Bolj pomembno je zapisati njegov odnos in odzivnost, ki smo jo bili deležni. Đoni je zagotovo eden najboljših primerov pozitivnih vrednot izjemnega nogometaša, sedaj pa uglednega poslovneža, popolnoma predanega poslu, včeraj popoldne vsem nam, ki smo se udeležili tega srečanja.

Udeležba pa je bila nad vsemi pričakovanji, čeprav so morali nekateri v zadnjem trenutku prisotnost odpovedati, zaradi bolezni, ali drugih obveznosti. Škoda, da jih ni bilo. Manjkali so npr. brata Vili in Peter Ameršek, Vito Dimitrijevič igralci iz nekdanjih Yu prvoligaških zlatih časov Olimpije, do leta 1984.  Kljub temu pa nas je bilo iz tega obdobja, kar nekaj.  Če dodam še obdobje do leta 1990, ko je Olimpija zapustila jugoslovansko nogometno okolje, bi iz prisotnih lahko sestavili kvalitetno moštvo : Matovič Zoran, Đoni Novak, Židan Grega,  Jakopič Matjaž, Rajšel Srečko , Terčič Zvone, Zupančič Janez, Ratajec Zlatko, Vrabac Damir, Prelogar Jože, Vrabac Dinko, Corn Rudi.  Če bi bili prisotni še ostali povabljeni iz tega obdobja : Oblak Branko, Bečejac Radoslav, Šoškič Miloš, Klampfer Zlatko in  izvrstni vratar Dalanovič Ljubiša ter odsotna brata Ameršek in Dimitrijević Vito, pa bi bila tudi klop popolno zasedena. Tudi Bajec Darko šteje v to zasedbo, vendar je moral odpovedati udeležbo.  No, to je malo za šalo. Zares pa je to, da bi se lahko veterani zbrali na takšnih enoletnih srečanjih. Zelo močno ekipo pa bi lahko sestavili tudi mlajši prisotni veterani in sicer : Strajnar Janez, Deisinger Bogo, Deisinger Peter, Mitrakovič Željko, Jolič Goran, Cirar Rok, Djuranovič Dejan. Ti so imeli več odsotnih : Puc Blaž, Trgo Sani, Podgajski Nenad, Udovič Sašo, Usnik Anton, Agič Amir, Kujovič Selvad, Tiganj Senad, Šporar Miha, Šiljak Ermin, Šalja Agron, Protega Nenad, Kosič Dušan, Kostič Miloš, Lalovič Sašo. Z mlajšimi veterani je problem. Veliko jih sploh nisem naštel, čeprav so bili med letom v krogu vabljenih, za nogometne akcije veteranov. Delno opravičilo je, da  večina njih opravlja trenersko delo, zato težje usklajujejo vse obveznosti.

Zato pa je bilo prisotnih kar precejšnje število ožjega vodstva našega društva, med katerimi so tudi takšni, ki so bili igralci Olimpije : Kumer Niko, Burnik Janez, Hočevar Janez, Mehle Jože, Škafar Jože, Marinčič Matjaž, Jeras Samo.

Vabljeni so bili sicer vsi člani našega društva. Že 21.novembra je bilo na spletni strani našega društva vabilo. Tisti, ki so se odzvali, so v skladu z vabilom vplačali tudi kavcijo za potrditev udeležbe v višini 10,00 EUR.  Namreč katerikoli  gostitelj zahteva število prisotnih in mi nismo mogli biti izjema. Nekaterim so bila sicer poslana še individualna vabila (SMS). Cilj pa je, da večina članov društva redno spremlja spletno stran : https://veteraninkolimpija.si

Začeli smo z manjšo zamudo, kajti slabo vreme je povzročilo veliko zastojev na cestah. Začetek smo z minuto molka posvetili letošnjim prezgodaj umrlim bivšim soigralcem : Vujnovič Rade, Perica Jedinko, Čeh Anton in Kapidžič Mahmut in vsem ostalim preminulim.

No, manjkal pa je tudi Kadivnik Miloš. Udeležbe ni potrdil, ker se je hotel udeležiti tekme v Beogradu (Crvena Zvezda:Manchester City). Toda bolezen mu je preprečila odhod v Beograd in tudi udeležbo na našem srečanju. Veliko je zamudil.

Po kratkih informacijah o izvedenih aktivnostih v letošnjem letu ter določenim problemom, s katerimi smo se morali soočiti, se je začel družabni del z bogatim menujem – Praznični menu za zmajčke« in kompletno postrežbo v režiji Đonija.

Vsak udeleženec je prejel tudi darilo, svileni šal matičnega kluba, v vrečki z našim (klubskim) grbom. Podelitev daril pa je imela tudi malo mariborskega dodatka. Namreč na tekmi z veterani Mariboru 3.decembra smo prejeli 25 kompletov njihovih daril (klubska vrečka, šal, velika zastavica in značka NK Maribor). To darilo je pripadlo samo prisotnim veteranskim igralcem, ki so bili v preteklosti udeleženci vsaj na eni akciji in so bili na tem našem srečanju tudi prisotni.

To naj bo o našem srečanju (in v tej vsebini) vse. Dodano je še nekaj fotografij.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Prednovoletno srečanje veteranov Olimpije-13.12.2023 – Skupna fotografija (Foto:JZ)
Prednovoletno srečanje veteranov Olimpije-13.12.2023 – Najstarejši-nekdaj odlični igralec Rudi CORN – vedno Olimpija (Foto:JZ)
Prednovoletno srečanje veteranov Olimpije-13.12.2023 – Matovič Zoran in Vrabac Dinko – nepogrešljiva kot nekdanja igralca, nepogrešljiva tudi pri našem društvu. (Foto:JZ)

Prednovoletno srečanje veteranov Olimpije-13.12.2023- Ni bilo nobenih problemov glede prehrane in pijače. Tole je posebej za nas pripravil Đoni Novak. Na vsaki pripravljeni mizi z jedilnim priborom in kozarci, nas je že čakal ta list.