Danes začne spomladanski del prvenstva v 1.SNL-1.ligi Telemach. Vse kar je bilo storjenega na pripravah moštev ter vse spremembe v igralskem kadru, bo dobilo svoje potrditve.

Čeprav bo osrednja pozornost te pomladi usmerjena v nastop naše reprezentance na Evropskem prvenstvu, bo zanimivo tudi v prvenstvu. Izziv nastopov na evropski ceni je prav tako velik (in pomemben za izboljšanje finančne situacije naših klubov) in pri tem borba za prva štiri mesta ostaja v ospredju tekočega dogajanja.

Celjani imajo veliko prednost. Tudi okrepili so se v tem prestopnem roku in imajo dejansko zelo kvalitetno moštvo. Ne bo lahko drugim. Toda z že s kakšnim manjšim spodrsljajem se velika prednost lahko začne topiti. Tukaj čaka svojo priložnost Olimpija. Je pač moštvo, ki je poleg Aluminija, uspelo zmagati celo v Celju. Celjani so bili tako jeseni najbolj ranljivi na domačem igrišču in veliko bolj suvereni na gostovanjih. Težko bo. Toda v športu ni predaje. Praktično so zato pričakovanja drugih lahko le velika želja, ali upanje, da bi bili lahko možni veliki premiki. Najbolj realno pa bo morda le to, da bosta Celje in Olimpija igrala svojo igro in osvajala želeno število točk, medtem, ko bo zelo odprt boj za tretje in četrto mesto na lestvici, ki omogoča pridobitev evropske vstopnice. Priložnost pa nudi osvojitev pokalne lovorike.

Še en izziv bo imel ta spomladanski del prvenstva. Interes igralcev, ki so blizu reprezentance bo ogromen. Biti prisoten akter v borbi z najboljšimi je želja slehernega igralca. Zato bo velika večina tega širšega kroga poskušala s kvalitetno igro in odnosom vplivati na izziv možnega vpoklica v reprezentanco. To bi moralo prispevati k kvalitetnejšim predstavam vseh moštev.

Odprta bo tudi borba za obstanek v ligi. Prav to pa bo lahko pomemben faktor, ki vodilnim moštvom ne bo dovolilo nobenega opuščanja, ali podcenjevanja.

Še nekaj moram izpostaviti. V današnji tekmi med Koprom in Radomljani bosta v trenerski vlogi nastopila dva nekdanja odlična igralca Triglava iz Kranja : Bogatinov Oliver in Radosavljevič Sašo. Obema sem bil trener v moštvu Triglava, ki je doseglo napredovanje v 1.SNL v sezoni 1997/1998. Želim jima kvalitetno in uspešno vodenje svojih moštev v tej in vseh ostalih tekmah. Zadovoljstvo je, ko lahko spremljam nekdanje igralce in sedaj nogometne trenerje v najvišjem slovenskem rangu. K njima moram dodati še Dušana Kosiča (Bil sem mu krajše obdobje trener v Olimpiji), trenerja Domžal, v drugačni vlogi pa še Aleša Arnola, trenerja Brava, s katerim sva skupaj delovala v mlajših selekcijah Triglava.

Skupaj z Olimpijo predstavljajo vsi imenovani iz prejšnjega odstavka izziv za poglobljeno spremljanje uspešnosti klubov, ki jih vodijo.

Janez Zupančič