Spoštovani člani ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

V letu 2020 smo volilni Občni zbor našega društva, zaradi koronavirusa realizirali šele 28.05.2020. Ne glede na to, da funkcije članom izvoljenih organov potečejo šele s tem dnem, menim, da je povsem upravičeno, da letošnji volilni občni zbor izvedemo do konca meseca marca. Namreč zadnji dan meseca marca je potrebno oddati tudi zaključni račun društva za leto 2023. Nesmiselno je, da se sestajamo dvakrat, zato predlagam, da Občni zbor izvedemo v petek 29. marca 2024.

Za ta dan je že pripravljeno vabilo, ki je priloženo temu prispevku. Priloga vabilu pa je tudi kandidatna lista za posamezne organe v društvu.

V izdelavi sta že zaključni račun društva za leto 2023 in poročilo predsednika o delu društva v letu 2023, ki je obvezen sestavni del zaključnega računa.

Ob tem volilnem Občnem zboru pa želim izpostaviti dejstvo, da sem predsednik društva že tretji mandat. To pa pomeni tudi dovolj. Zato predlagam, da se  v mesecu dni do izvedbe zbora izbiri novega izvršnega odbora in s tem tudi predsednika društva nameni ustrezna pozornost s strani vseh članov športnega društva, ki imajo po pravilih društva pravico glasovanja (bivši igralci, ki so tudi uradno člani društva s plačano članarino). Izpostaviti moram tudi podpredsednika društva (tajnik društva), ki sodi prav tako med pomembne člane Izvršnega odbora, z odgovornimi nalogami, ki so opredeljene v 37.členu pravil društva (so objavljena na spletni strani društva). Vsekakor je potrebno v novem mandatu več pozornosti posvetiti delovanju društva.

Zato s tem sporočilom pozivam vse člane društva k ustrezni aktivnosti. Najmanj kar pričakujem je, da bom na svoj elektronski naslov : janzup52@gmail.com prejel vsaj nekaj izpolnjenih kandidatnih list. To bo omogočilo, da v novo 4-letno obdobje zakorakamo polni raznih (in predvsem realnih) zadev, ki lahko dajo društvu še dodatno motivacijo za delo. V osnovi oziroma v grobem gre pri tem za :

  • promocijo NK Olimpija in društva veteranov NK Olimpija v javnosti (odziv na vabila za prijateljske tekme ob jubilejih, ali drugih slovesnostih prijateljskih klubov),
  • nadaljnjo krepitev odnosov z matičnim klubom NK Olimpija ter morda tudi sodelovanje in pomoč klubu v določenih situacijah,
  • še večjo pozornost do vseh bivših soigralcev, trenerjev in funkcionarjev, s ciljem organiziranega druženja, ob vseh večjih dogodkih.

Več o vsem, predvsem pa o naših aktivnostih v letu 2023, pa neposredno na Občnem zboru.

Lep pozdrav

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana