Včeraj popoldan (ob 16.uri) je bilo na pokopališču v Polzeli zadnje slovo od Ivana Hribernika-Hanze. Zapustila nas je še ena nogometna legenda in nekdanjih časov, časov jugoslovanskega nogometa.

Hanza je bil sicer z Olimpijo malo povezan. Bil pa je nekaj časa tudi njen član, vendar pa se je zaradi poškodbe vrnil nazaj v Celje, kjer si je ustvaril veliko nogometno ime, v Kladivarju.

Moral sem nekaj zapisati o Hanzi. Čeprav je kar nekaj let starejši je bil naš veliki kolega in soigralec v veteranski selekciji Slovenije in tudi Olimpije. Namreč vedno se je odzval povabilu. Na igrišču pa je ne glede na leta vedno predstavljal igralca dodane vrednosti. Če je bilo potrebno kaj menjati, je Hanza to lahko doživel v izdihljajih tekme.  Fizično je bil odlično pripravljen. Starost mu ni delala ovir. Zato je bil v primerih, ko si je tudi on zaželel menjave vedno možen samo en odgovor : »Hanza tebe ne bomo menjali, saj si še vedno odlično fizično pripravljen«. O drugih njegovih kvalitetah na igrišču sploh ni bilo dvoma. Takšen kot je bil v času aktivne kariere, takšen je bil tudi kot veteran.

Redko se je zgodilo, da je odklonil vabilo. To smo znali vsi ceniti in zato je bil tudi pri veteranih zelo priljubljen in cenjen.

Zadnjih nekaj let ni bil več toliko prisoten.

Vest o njegovi smrti nas je kljub temu zelo presenetila. Hanza je bil za nas večen.

No, ostal bo večno zapisan kot velik, vzoren in odličen nogometaš, predvsem pa  človek in pravi nogometni prijatelj.

HANZA, počivaj v miru.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Hanza je bil tudi član slovenske veteranske reprezentance. To je fotografija gostovanja v Kozjah. Hanza je peti v vrsti igralcev, ki čepijo (gledano z leve, ali desne strani).