V soboto 18.maja minevajo štiri leta od smrti , jutri 22.maja, pa štiri leta, ko smo se morali mnogo prezgodaj posloviti od Marka Elsnerja, izjemnega nogometaša in tudi enega od ustanoviteljev našega športnega društva. Jutri.

Kar težko je verjeti, da ga res ni več  med nami. Toda spomin nanj je neizbrisan, če gre za njegov lik vrhunskega nogometaša, osebnosti in zelo aktivnega funkcionarja. Marko je res mnogo pripomogel k temu, da naše društvo še vedno aktivno deluje.

Prav zato smo dolžni njegovi bivši soigralci, predvsem pa vsi člani društva spoštovati njegove ideje, pobude in vsa druga dejanja, ko je bil še polno aktiven. Na ta način najbolj konkretno posvečamo pozornost njemu.

Vsako leto se v njegov spomin, v tem času, zato srečamo ob njegovem grobu na ljubljanskih Žalah.

Letos bomo to opravili v naslednjih dneh in sicer v petek 24.maja, ob 18.30 uri. To našo moralno dejanje bomo povezali s kasnejšim ogledom finala pokala Slovenije, na stadionu v Stožicah.

Vabljeni, vsi člani našega športnega društva in tudi drugi Markovi prijatelji.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

V spomin na Marka Elsnerja : fotografija veteranov pred prijateljsko tekmo z veterani NK Maribor, v Jami za Bežigradom. Nasmejanega Marka Elsnerja ne bo težko prepoznati (4. z desne strani-stoje).