Danes minevajo 4 leta odkar se je od nas poslovil Marko Elsner, vrhunski nogometaš in eden od ustanovnih članov našega društva. V petek  24.maja, pred finalno tekmo za Pokal Slovenije  nas je nekaj članov našega  ŠD veteranov NK Olimpija tradicionalno obiskala zadnje počivališče Marka Elsnerja na ljubljanskih Žalah. Ponovno smo se težko soočili z resnico, da Marko ni več med nami.

Poklonili smo se Markotu in  položili na grob družine Elsner tudi cvetlični aranžma. To druženje smo izkoristili tudi za obujanje spominov, povezanih s pokojnim Markom in drugimi.

Zelo zanimivega  je posredoval v Zoran Matovič. Sega v leto 1978. Marko je bil takrat star komaj 18 let, Zoran nekaj let več. Dogodek pa je povezan z gostovanjem Aston Ville v Ljubljani.

O vsebini ni potrebno razpravljati. Delo avtorja Mihe Zupana, tudi velikega pristaša Olimpije  pove vse. V nadaljevanju je posredovan link do celotnega članka, ki je bil leta 2022 objavljen na spletni strani Nogomanie. Objavljam pa fotografijo tega vrhunskega angleškega moštva, ki je sestavni del celotnega prispevka v Nogomanii.

Pred odhodom z zadnjega počivališča Marka Elsnerja, smo žal lahko ugotavljali, da se zadnja leta poslavljamo še od drugih naših soigralcev. Med njimi je tudi Rade Vujnovič, ki je bil do svoje prerane smrti namestnik predsednika našega društva. V mesecu septembru se bomo ob 1.obletnici njegove smrti srečali tudi pri njegovem grobu na Žalah, na Dan mrtvih 1.novembra pa obiskali vse grobove naših bivših soigralcev, trenerjev in funkcionarjev, na pokopališču Žale.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Veterani NK Olimpija smo ob 4.obletnici smrti našega Marka Elsnerja, obiskali njegov grob in v spomin položili cvetlični aranžma (Foto:JZ)
Na zanimivo zgodbo o začetku uspešne nogometne kariere Marka Elsnerja je spomnil tedanji njegov soigralec, vratar Zoran Matovič. Celoten prispevek objavljen v Nogomanii je dostopen na objavljenem linku v nadaljevanju (Foto: Nogomania-iz prispevka)