Najtežje je zapisati takšno novico. Žal pa se moramo soočiti tudi s tem. Danes dopoldan je umrl dolgoletni vratar Olimpije Anto Žabjek-Žaba. Bil je eden od tiste naj generacije, ki je pripeljala Olimpijo v sezoni 1964/65 v 1. Jugoslovansko ligo.

Toda Tone, ki smo ga tudi bolj spoštljivo nazivali, čeprav Je bil primarno „Žaba”. Namreč po vstopu  v  Yu1.ligo, je iz Maribora prestopil v Olimpijo še en Anton (Tona) Čeh, ki je žal tudi že pokojni. Tako se je na igrišču vedelo kdo je kdo.

Kaj v tem trenutku zapisati ? Odhaja še ena velika legenda v nogometu, izjemen človek, tudi dolgoletni direktor ljubljanskega Kroja. Skratka osebnost vsega spoštovanja vredna. Veljal je takrat za enega najboljših vratarjev v nekdanji Jugoslaviji. Po Olimpiji je še dolga leta branil tudi za ljubljanski Slovan, kjer je s svojimi obrambami in znanjem predstavljal zaradi prav tako veliko okrepitev in mnogo prispeval k uspehom, ki jih je dosegal ta klub.

Iskreno sožalje vsem najožjim družinskim članom in vsem njegovim nogometnim prijateljem, posebno tistim, s katerim se je po upokojitivi v podjetju Kroj, stalno srečeval in zagotovo največ poklepetal o nogometu, ki mu je bil vedno pri srcu,  v imenu športnega društva Veterani NK Olimpija Ljubljana in tudi imenu matičnega kluba NK Olimpija.

O zadnjem slovesu od nekdanjega odličnega vratarja Olimpije in Slovana, bodo vse informacije objavljene na tej spletni strani.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana