V petek, 20.09. je minilo eno leto, ko smo se morali posloviti od našega bivšega soigralca Radeta Vujnoviča-Coleta. Cole je bil namestnik predsednika športnega društva.

Ob tej  obletnici smo se člani športnega društva Veterani NK Olimpija Ljubljana včeraj zbrali pri njegovem zadnjem počivališču. Pridružila se nam je tudi njegova žena, ga. Mojca Vujnovič. Na grob smo položili tradicionalni cvetlični aranžma v zeleno-beli barvi s svečo. Uvodoma smo Coletu in vsem ostalim pokojnim soigralcem namenili pozornost z minuto molka.

Še enkrat smo se spomnili Coletovih dosežkov in zaslug na njegovi življenjski poti, ki jih je dosegel z odnosom, spoštovanjem do vseh, soigralcev in trenerjev ter funkcionarjev v času dolgoletne in uspešne nogometne kariere v NK Olimpija. Takšen je bil tudi doma in v privatnem življenju, zato ga njegovi najožji zelo pogrešajo.

Pogrešamo ga tudi mi v društvu. O Olimpiji je vedno govoril z najbolj izbranimi pozitivnimi besedami, ne glede na to, če je šlo kdaj tudi slabo, ali je bilo morda kaj narobe. Bil je prava zaščitna znamka imena NK Olimpija.

Bližala se je noč. Po tem posebnem druženju  smo odšli na ogled tekme NK Olimpija : NK Bravo.  

Hvala vsem članom našega društva, ki so se poklonili spominu nekdanjim soigralcem in tudi tistim, ki se zaradi nujnih obveznosti dogodka niso mogli udeležiti (trenerji, druge obveznosti).

Zadnja počivališča naših nekdanjih soigralcev bomo obiskali ponovno ob Dnevu mrtvih.

Priložene so tudi fotografije včerajšnjega obiska na Žalah. (opomba : Fotografije niso najboljše, zato bodo verjetno nadomeščene).

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Na grob Coleta-Radeta Vujnoviča smo položili cvetlični aranžma s svečo
Skupinska fotografija.Ob grobu se nam je pridružila tudi žena Radeta Vujnoviča.
Fotografija prisotnih veteranov NK Olimpija. Foto Matjaž Jakopič, ki zato manjka na tej fotografiji.
Ob tej 1.obletnici je bilo potrebno vsaj v kratkem spomniti kakšen igralec in osebnost je bil Rade Vujnovič-Cole.