O uspehih našega članskega moštva v dosedanjem delu prvenstva, v tekmovalni sezoni 2024/2025 je bilo že veliko napisanega. Pogledi iz različnih zornih kotov, imajo skupni imenovalec : igralci, strokovno vodstvo  in tudi vodstvom kluba.

Zakaj prepričljivo ? Uvodna tekma v Ajdovščini je bila odigrana v res težkih pogojih. Močan veter je po svoje vodil žogo, kljub temu pa sta bila dosežena dva gola, od tega eden tudi v igri proti vetru. Moštvo,  vsi igralci, še ni bilo poraženo in to je dodatna kvaliteta vsega opravljenega v pripravah na novo tekmovalno sezono in tudi evropske tekme, pod vodstvom trenerja Viktorja Sancheza. V odlični predstavi za napredovanje v Konferenčno ligo, pa je bila v Ljubljani katastrofalno poražena (5:0) tudi Rijeka, hrvaški prvoligaš.

Še nekaj besed o vodstvu kluba. Analize stanja v klubih 1.lige Telemach so pokazale, da Olimpija ni vodilna pri izplačilih nadomestil igralcem, kar v tem trenutku veliko pomeni. Po zagotovilih oziroma izjavah vodilnih v medijih, pa naj bi klub bil v dobrem finančnem položaju. Ob tem moram »vriniti« sodelovanje z veterani Olimpije. Problemov nimamo. Zagotovljen nam je prost VIP vhod (30), ki ga vsaj na domačih tekmah še ne izkoriščamo v celoti.

Edina negativna stran je t.i. brezdomje. To sem napisal pogojno. S strani je možno oceniti, da je  sodelovanje z MO Ljubljana na visokem nivoju, kajti člansko moštvo trenira in igra tekme na igriščih kompleksa Stožice, kjer pogoji zagotovo niso slabi. Vprašanje pri tem pa je, kako izboljšati travnato podlago na stadionu v Stožicah. Zagotovo so za boljšo kvaliteto podlage krivi tudi drugi naravni dejavniki (npr. bližina podtalnice), ki svojo moč pokaže ob vsakem nalivu.

To kar sem zapisal v prvih treh odstavkih, naj se v popolnosti nadaljuje in traja, čeprav bo prišel tudi kakšen slab dan. Naj se zato tudi  današnji dan zaključi tako, kot so se vsi ostali od začetka tekmovalne sezone 2024/2025. Od 19.00 ure dalje bomo zato vsi z Olimpijo. Prvi nasprotnik v zaključnem delu Konferenčne lige Heidenheim bo zagotovo težak nasprotnik, toda … . Vsak pozitivno dosežen rezultat naprej  zagotavlja rast cene vsakemu igralcu, še dodatna finančna sredstva pa so dodatek k še stabilnejšemu stanju.

Zato, še naprej  uspešno.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana