No, pa je ena titula le v Ljubljani oziroma v Olimpiji. Povsem zasluženo je člansko moštvo tokrat premagalo Celje.

Iskrene čestitke igralcem, strokovnemu vodstvu in vodstvu kluba.

Tokrat je bila podoba moštva na igrišču le nekoliko drugačna od zadnjih predstav, ki so preprečile dvojno krono. Največ, kar se tiče nogometnega in je padlo v oči, je mogoče na kratko opredeliti : pametna, odgovorna in enostavna igra, realizacija ponujenih priložnosti in agresivna igra celotnega moštva, vseh 90 minut. Tokrat je bila zelo organizirana defenzivna vloga moštva, po izgubljeni žogi. Dovolj hitro so zgostili prostor na svoji polovici (vsi igralci), po odvzeti žogi pa tudi hitro udarili, tako, da Celjani le niso prišli do preveč prostora in priložnosti za realizacijo.

Veselje po koncu tekme je bilo upravičeno. Gre za drugo največjo lovoriko v državi in tudi to je treba znati osvojiti. Zato o minulem prvenstvu samo še naslednje. Po velikem vodstvu 7 krogov pred koncem prvenstva, sem bil tudi sam preveč navijaško usmerjen. Verjel sem, da takšne razlike ni mogoče zapraviti (sinočnji recept). Toda zgodilo se je.

Zato ob zaključku še enkrat iskrene čestitke v imenu vseh članov ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana za osvojeni pokalni naslov, v upanju, da bo tako stresnih sezon v prihodnosti vse manj in da bo člansko moštvo ponovno postalo simbol slovenskega kvalitetnega nogometa.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana